Menú

Sandra Gómez denuncia el caos educatiu amb 400 places de professors per cobrir en els centres de la ciutat

(València 14/9/2023) La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat el caos de l’inici de curs en els 520 centres educatius de la ciutat a conseqüència de la “nefasta gestió” del PP en la Conselleria d’Educació i la “connivència, desídia i inacció de la senyora Catalá”. “Volem denunciar el caos absolut d’aquest inici de curs. Ens estaven transmetent directors i directores de centres d’educació infantil de primària i secundària, que feia anys que no començaven amb tan mal peu, amb vacants sense cobrir, amb baixes sense cobrir i sense expectatives”, ha manifestat Gómez enfront del CEIP Ramiro Jover de Sant Marcelino. 

“En aquest centre al qual ens hem traslladat, ens han informat que la directora estava exercint de monitora de menjador, que els professors estaven intentant entre ells cobrir les aules, les vacants, perquè no hi haguera xiquets sols en aules, però que encara així hi ha moltes assignatures que encara no han pogut impartir-se perquè no està el personal qualificat per a això”, ha exposat la líder dels socialistes a la ciutat de València. 

Gómez ha criticat que aquest inici caòtic del curs no sols es deu a la “desídia i la falta de capacitat dels responsables del PP. No crec que això siga una casualitat. Crec que hi ha una intencionalitat manifesta d’injuriar a l’educació pública, de rebaixar la seua qualitat, de fer que l’educació pública siga una educació de segona perquè no puga competir amb una altra mena d’oferta educativa privada. Per això, hui volem ser ací, a peu de carrer, a peu de col·legi, denunciant el caos històric que estan vivint els nostres col·legis públics, els nostres instituts públics de la ciutat de València”, ha subratllat.

La portaveu socialista ha incidit en la responsabilitat de Catalá en el mal funcionament dels centres educatius públics a la ciutat de València per la seua falta d’implicació “davant la desastrosa gestió del seu company de partit en la Generalitat”. “Volem denunciar la desídia amb la qual està afrontant aquests problemes la senyora Catalá, que ni està ni se li espera i que no li importa que hi haja xiquets i xiquetes de famílies de la seua ciutat que encara no hagen pogut començar el col·legi com deuen per culpa d’una administració del seu propi partit”, ha manifestat.

Els socialistes, a més, han subratllat que, segons els informes elaborats pels sindicats UGT i CCOO, en els centres educatius de la ciutat de València entre primària, secundària i FP “falten per cobrir entre 360 i 400 places de professors. “Aquest és el seu primer any i així s’estrena el PP en la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament perquè, insistisc, l’alcaldessa de la ciutat no es pot posar de perfil ni dedicar-se a visitar obres o canviar bombetes. Ací s’està per a treballar, per a resoldre els problemes i estar al costat dels veïns i veïnes. Perquè ser alcaldessa de València no és asseure’s a esperar que els altres et resolguen els problemes dels teus ciutadans i ciutadanes sinó implicar-se activament en la seua solució. Alguna cosa que la senyora Catalá ni fa ni té pensat fer. Perquè per a ella, i ja ho va demostrar durant la seua etapa de consellera d’Educació, l’Educació Pública no és una prioritat”, ha finalitzat.

La portaveu socialista critica la “inacció i desídia” de Catalá davant la “nefasta gestió” de la Conselleria d’Educació en l’inici de curs