Menú

Una de les naus de Joan Verdeguer serà l’espai de referència per a la gimnàstica artística femenina nacional

Les antigues Naus Ership, situades al carrer Joan Verdeguer, seran un nou espai per a la pràctica de la gimnàstica artística femenina i un punt de referència d’esta modalitat esportiva en l’àmbit nacional. Així ho ha assenyalat este dimarts el regidor d’Esports en funcions, Javier Mateo, després de les sessions de treball entre el personal tècnic de la Fundació Esportiva Municipal, FDM, i la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, que han dissenyat de manera conjunta la futura instal·lació amb l’objectiu de “convertir-la en una referència d’este esport femení a nivell nacional”.

Tal com ha subratllat el regidor d’Esports en funcions, “es tracta d’una gran notícia, per a la ciutat i per a l’esport urbà, que este espai que es trobava en desús siga recuperat per a l’esport de barri i de tota la ciutat, a través de la gimnàstica femenina”. En paraules de l’edil, es tracta d’un projecte ambiciós que pretén convertir este nou equipament esportiu en una referència urbana i també nacional: “Per això, des de la Fundació Esportiva Municipal i l’àrea d’Esports hem treballat conjuntament amb la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana perquè esta nova instal·lació esportiva estiga dissenyada i pensada des de la seua concepció de la millor manera possible”.

L’espai esportiu de les naus de Joan Verdeguer ha sigut un dels més reivindicats per les associacions veïnals de l’entorn, en el marc del pla de desenvolupament dels espais esportius de la ciutat. El projecte contempla la rehabilitació d’una de les naus i la seua transformació en un centre de gimnàstica esportiva femenina, i també en una nova infraestructura esportiva per al barri. Ja s’ha contractat la redacció de projecte i direcció de l’obra, que compta amb un pressupost d’execució estimat de 1,9 milions d’euros (IVA inclòs), i un termini d’uns deu mesos.

Rehabilitació d’un espai històric

Amb la posada en marxa d’este projecte, s’iniciarà el procés de conversió de les Naus Ership per a usos esportius. En este cas es tracta d’una nau de 1.294 metres quadrats, dins del complex de naus construïdes l’any 1931 que, actualment, es troben en desús. La nau és de propietat municipal i està situada en el número 30 del carrer de Joan Verdeguer. Presenta una façana principal de rajola vista amb elements ornamentals, que conserva l’essència arquitectònica de les antigues fàbriques.

Precisament, amb esta iniciativa es pretén, a més, conservar un edifici històric i, de manera paral·lela, donar resposta a les necessitats de la ciutadania i donar lloc a un espai que complete la infraestructura esportiva del barri del Grau.