Menú

Sandra Gómez: “És impresentable com el PP pretén patrimonialitzar les institucions”

La vicealcaldessa i secretària general dels socialistes a la ciutat de València, Sandra Gómez, ha criticat l’actitud “impresentable” i “inèdita” del Partit Popular en pretendre donar ordres als funcionaris i als secretaris de l’Ajuntament de València “perquè deixen de fer el seu treball i seguisquen les seues instruccions partidistes”. “És impactant la naturalitat, l’altivesa i la prepotència amb la qual el PP patrimonialitza el poder perquè cal recordar que el PP és hui un grup polític que no té cap mena de capacitat ni legitimitat per a donar ordres directes a funcionaris que estan exercint el seu treball. He sigut vicealcaldessa aquests huit anys i mai el secretari del meu grup s’ha atrevit a manar una nota interior com a representant d’un partit polític als funcionaris de l’Ajuntament”, ha destacat Gómez a preguntes dels mitjans de comunicació durant la visita a les obres de reparació del pont de les Flors que ha realitzat aquest matí.

La vicealcaldessa en funcions ha destacat que els treballs que el PP pretén paralitzar “per pur interés partidista i en contra de la voluntat de la ciutadania” han sigut avalats i fiscalitzats pels tècnics als quals ara posa en qüestió. “Els treballs que critica el Partit Popular es van encarregar el mes de febrer i no els hem poguts anunciar abans perquè hem complit estrictament amb la normativa electoral. Però, òbviament, continuaré presentant tot el treball de transformació de la ciutat que hem realitzat per als veïns i veïnes de tots els barris de València”, ha continuat Gómez.

“Ahir, per exemple, vaig presentar els habitatges de Malva-rosa que hem deixat preparades i en obres així com la plaça d’Antoni Eiximeno, que ja està adjudicada. Abans vaig estar en la plaça de Santa Mónica, que també comença, així com en altres tantes que van quedar adjudicades abans de campanya o durant el període electoral. I seguirem fins al final del mandat perquè la ciutadania conega a la perfecció quin és el llegat que deixa el Partit Socialista. I això és el que el molesta al PP, que recordem totes les millores que hem realitzat en els nostres barris”, ha manifestat la vicealcaldessa en funcions.

Gómez, a més, s’ha mostrat sorpresa per les observacions que conté la nota interior remesa pel Partit Popular. “Sembla mentida que qui ho signa presumisca de ser jurista perquè la legislació a la qual apel·la el que subratlla, precisament, és que l’equip de govern en funcions té la capacitat de dur a terme el nostre treball ordinari amb normalitat. I això és el que continuaré fent, treballar fins a l’últim moment”, ha indicat la secretària general dels socialistes a València. “L’única cosa que impedeix aqueixa normativa és adoptar acords que supose utilitzar els vots d’una majoria absoluta. Per això, no hi ha ni comissions ni ple. És a dir, que el que no podem fer com a govern és adoptar qualsevol decisió que siga diferent o nova en aquest període de tres setmanes”, ha afegit.

Respecte a l’estudi de les superilles que s’ha signat recentment i que el PP també ha qüestionat, la vicealcaldessa en funcions ha recordat que “és una qüestió que procedeix dels pressupostos participatius, on els propis ciutadans demanaven que s’analitzara la possibilitat de crear noves zones per als vianants en barris molt consolidats. No és una decisió que he pres en aquestes dues setmanes, ni és una arbitrarietat ni un capritx. I la fórmula a utilitzar, si es vol fer cas a la voluntat dels veïns i veïnes, la determinarà el pròxim govern municipal”, ha assegurat Gómez.