Menú

Comencen les obres del nou poliesportiu municipal del Parc Central

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha signat aquest matí l’acta de replanteig de les obres del nou poliesportiu del Parc Central que permeten començar de manera immediata els treballs amb el clos de les instal·lacions. “Hem signat aquest mateix matí l’acta de replanteig que s’ha fet en la nau un del Parc Central on ja podem avançar que comencen unes obres que tenen un pressupost de més de 5 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos per a transformar l’edifici en la gran zona esportiva de Russafa”, ha manifestat Mateo.

El nou poliesportiu, ha afegit el regidor d’Esports en funcions, “veurà la llum dins de 15 mesos i donarà resposta a les necessitats i a les reivindicacions de tots els veïns i veïnes d’aquesta zona que mancaven d’una infraestructura poliesportiva i que ara, per fi, podran gaudir d’una gran instal·lació esportiva gestionada per la Fundació Esportiva Municipal”, ha continuat l’edil.

La nova dotació esportiva comptarà amb una pista poliesportiva de 45×25 metres, tres sales esportives, una zona d’aigües i hidroterapia, vestuaris, tant per a la zona d’aigua com per a la d’activitats en sec, i zones tècniques i de servei, emmagatzematge i maquinària annexes. Es tracta d’una intervenció sobre un edifici protegit que data de 1917, que permetrà que torne a convertir-se d’utilitat pública, en aquest cas esportiva. El centre constarà de soterrani, planta baixa i primera planta, amb un projecte en el qual han prevalgut la funcionalitat i correcte dimensionament, la versatilitat, polivalència i la seua integració en la protecció patrimonial de la nau i del projecte global de transformació urbanística.

En concret, en la planta baixa es trobarà la zona d’hall d’entrada, control i recepció; una cafeteria, una sala de pares, la zona de piscina i aigües, una pista esportiva, una sala d’activitats de més de 200 m² i vestuaris. La piscina comptarà amb una làmina d’aigua de 16 per 8 metres, amb quatre carrers, i una profunditat de menys de 1,30 metres, que permet l’ús d’activitats aquàtiques en tot l’àmbit de la piscina.

En la primera planta se situarà la sala de musculació de quasi 460 metres quadra-dos, i la segona sala d’activitats de quasi 240 metres quadrats. En el soterrani se situaran les instal·lacions i maquinària necessària per al funcionament de la instal·lació, així com en un xicotet edifici annex, on a més s’habilitarà una zona polivalent, d’administració i dependències vinculades amb la salut i l’esport.

En tot el projecte s’han implementat actuacions encaminades a millorar l’estalvi energètic de l’edifici, més concretament de l’envolupant preexistent de caràcter històric amb l’objectiu de minimitzar l’impacte mediambiental que l’edifici puga tindre, sent respectuosos amb el seu valor històric. Amb les solucions adoptades a través de la geotèrmia, (un llaç geotèrmic amb 17 sondes i 5 bombes de calor geotèrmiques) es garanteix una reducció de, almenys, un 30% del consum d’energia primària no renovable.