Menú

L’Ajuntament adjudica la urbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno, en la Malva-rosa

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha adjudicat les obres d’urbanització de la plaça del Músic Antoni Eiximeno, en el barri de la Malva-rosa. L’actuació, executada per la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, cobrix una superfície de 6.230 metres quadrats i comprén tota la plaça que ocupa l’interior de l’illa de cases que delimita al nord amb el carrer de Sant Rafael, al sud amb el carrer de Sant Joan de Déu, i que està oberta als carrers de l’Enginyer Fausto Elío i del Doctor Álvaro López.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana en funcions, Sandra Gómez, ha recordat este dimarts, 6 de juny, que l’espai, que actualment és un solar sense pavimentar, “patix problemes freqüents de bassals i inundacions amb la pluja”. “Amb la urbanització de la plaça es planteja donar solució a esta situació, requalificant este espai urbà per a convertir-lo en una plaça per als vianants amb noves zones verdes”, ha explicat.

El disseny de la plaça del Músic Antoni Eiximeno inclou una zona central de pas que connectarà el carrer de l’Enginyer Fausto Elío i el carrer del Doctor Álvaro López, i que contindrà diferents elements de mobiliari organitzats de manera que generen espais d’estada. En la part sud-oest, se situarà una zona de relació i oci entre diferents elements de vegetació sobre jardineres a diferents altures. En la zona nord es mantindran els grans arbres existents i s’afegiran xicotetes jardineres en altura per a envoltar i protegir els plataners.

Finalment, es comptarà amb un espai en forma circular que delimita una zona d’oci per als més xicotets i es dona solució al desnivell existent en la zona central de la plaça mitjançant la col·locació d’un gran banc. S’inclou a més la reposició del tram de vorera de l’Enginyer Fausto Elío, la reurbanització dels escocells del mateix tram, i la pavimentació del passatge que connecta la plaça amb el carrer de Sant Rafael. L’obra té un termini estimat d’execució de sis mesos i suposarà una inversió d’aproximadament 1.245.000 euros.

“Amb esta nova actuació avança el projecte ‘València Ciutat de Places’, recuperant i dignificant un espai per a la ciutadania, dotant en este cas al barri de la Malva-rosa d’un nou espai per als vianants, verd, de convivència i relació per als seus veïns i veïnes, i acabant amb un problema important de salubritat”, ha assenyalat Sandra Gómez, qui ha afegit que “s’ha resolt l’accessibilitat del carrer Álvaro López per a connectar la circulació amb l’avinguda dels Tarongers” i ha recordat que “el projecte de la biblioteca ja està redactat”.

La vicealcaldessa en funcions ha destacat que ‘València Ciutat de Places’ “ha recuperat un total de 40 espais en els barris com a punts de trobada i de referència; xicotetes centralitats de barri on l’espai per als vianants, de joc, i la renaturalització són protagonistes”. “Actualment, 21 d’estos espais ja estan executats, i altres 19 ja estan en licitació o en obres”, ha precisat.

Nou edifici d’habitatges en la Malva-rosa

La vicealcaldessa en funcions també ha visitat este dimarts el nou edifici d’habitatges que està en construcció des del mes de febrer passat i que en el termini de 22 mesos estarà finalitzat. Este nou edifici compta amb 7 plantes més l’àtic, se situa en el barri de la Malva-rosa, sobre una parcel·la de 1.400 m², entre l’avinguda Tarongers i el carrer Riu Tajo. En concret, albergarà 75 habitatges de lloguer assequible d’1, 2 i 3 dormitoris. A més, tres habitatges seran accessibles, situats en planta baixa. Contempla a més dos plantes de soterrani amb 67 places d’aparcament per a cotxes, 24 per a motos, i 77 per a bicicletes. Tindrà a més 55 trasters.

En la planta de l’àtic s’ha dotat a l’edifici d’espais comuns per als veïns (zona de jocs, local comú per als residents, una sala de reunions i una altra polivalent, cuina i safareig comunitaris i lavabos), així com una terrassa accessible i coberta verda amb horts urbans. En planta baixa hi haurà a més un espai lliure enjardinat a l’interior de la parcel·la.

Sandra Gómez ha precisat que actualment es troben en construcció 218 habitatges per part d’AUMSA, de les quals prop de 30 es finalitzaran este mateix estiu. Totes elles formen part del Pla d’Habitatge assequible d’AUMSA, amb el qual es construirà un total de 327 nous habitatges de lloguer assequible.