Menú

Sandra Gómez repta a Badenas i Catalá a confirmar la continuïtat dels Gai Games

La secretària general dels socialistes de València i vicealcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha advertit que la ciutat “diversa i plural que hem construït aquests huit anys de govern està en seriosament amenaçada per la coalició de Vox i el PP”. “María José Catalá i Juanma Badenas han d’explicar moltes coses com la continuïtat dels Gay Games o si la manifestació de l’Orgull podrà celebrar-se amb la visibilitat i normalitat que fins ara”, ha advertit i ha denunciat les amenaces patides aquests dies en les xarxes socials d’algunes de les persones que van ser promotores que València es convertira en seu d’aquest esdeveniment, per part de coneguts personatges de l’extrema dreta, com Cristina Seguí o Damián López. 

Gómez ha defensat que València és sens dubte una ciutat inclusiva oberta i integradora i prova d’això és que som la seu dels Gay Games per a 2026. “Hem estat desenvolupant totes les activitats necessàries per a fer realitat aquest gran esdeveniment no sols esportiu, sinó també turístic i, sobretot, social, i ara sorgeix el dubte de si María José Catalá i el Partit Popular juntament amb els seus socis de la ultradreta faran els següents passos per a signar el conveni amb la Fundació València diversitat, que és l’entitat creada des del col·lectiu per al desenvolupament dels València Gay Games”, ha dit Gómez.

“Si no ho fan posen seriós perill en greu risc la celebració del qual per al Partit Socialista és sens dubte el gran esdeveniment d’aquesta legislatura”, ha afirmat i ha advertit a la coalició de Vox i PP que els Gay Games “han de ser una realitat”.

Referent a això, Gómez ha explicat que “el treball està fet” i que la Junta de Govern ha aprovat donar per finalitzada l’encàrrec a la Fundación Esportiva Municipal per a la tramitació dels expedients necessaris per a dur a terme els compromisos derivats de la acceptació de la candidatura de la ciutat com a Seu dels XII Gay Games del any 2026. Amb aquest acord s’assumeixen com a pròpies i s’aproven les actuacions i gestions realitzades fins hui per aquest Organisme Autònom Municipal, entre elles, especialment, la formalització de l’acord de llicència amb la Federació dels Gay Games de data 8 de febrer de 2022.

Aquest és l’últim pas abans de la signatura del conveni i ara ja serà el nou equip de Govern de l’extrema dreta qui tindrà la responsabilitat de signar-ho i seguir avant amb un esdeveniment que defensa la diversitat i la pluralitat de la nostra ciutat.

Igualment, Sandra Gómez ha advertit que un altre dels passos arrere que pot donar la ciutat és que la Festa de l’Orgull torne a amagar-se i no puga celebrar-se en la Plaça de l’Ajuntament. De la mateixa manera que perilla que l’autobús inclusiu de la Policia Local de València participe en els actes d’aqueix dia. Referent a això, Gómez ha recordat que “els mateixos que estan ara mateix entrant al Govern són els que em van denunciar per la participació de l’autobús serigrafiat per a visibilitzar els drets i llibertats del col·lectiu LGTBI+”.

“El sobreseïment d’aquella denúncia va ser una bona notícia per a la defensa dels drets i les llibertats ciutadanes i especialment de les víctimes de delictes d’odi i víctimes d’actituds de LGTBIfobia”, ha afirmat Gómez qui per contra ha denunciat que la coalició de Vox i PP és “una seriosa amenaça per a aquests avanços” i ha posat en dubte que l’autobús de la Policia Local de València contra aquests delictes continue eixint en la manifestació de l’Orgull.