Menú

Sandra Gómez: “Deixem una ciutat millor que fa huit anys i ara vigilarem que la dreta no la destruïsca”

La secretària general dels socialistes a València, Sandra Gómez, ha fet balanç aquest matí de la situació que deixa el govern progressista després de huit anys a l’Ajuntament amb 90.000 persones més treballant a la ciutat, els comptes municipals sanejats, inversions com les d’HP, Siemens, Hitachi, Deutsche Telekom o la València ciutat de places en tots els barris. Així mateix, ha advertit del perill que corren els projectes que queden en mans ara de l’extrema dreta com els Gay Games, les renaturalitzacions o fins i tot la reforma de la plaça de l’Ajuntament.

“Estem profundament orgullosos de la ciutat que deixem, alguna cosa que no podem dir de la que heretem. Enfront d’una ciutat en fallida, amb la corrupció campant a pler, nosaltres deixem València en el seu millor moment”, ha indicat la vicealcaldessa en funcions, qui ha manifestat la seua intenció de continuar treballant perquè els socialistes guanyen a la ciutat el pròxim 23 de juliol.

“Hem desembossat una ciutat que ens trobem totalment col·lapsada i embossada. Hem desenvolupat el PAI del Grau, el Parc Central, on ja s’estan soterrant les vies, hem iniciat el desenvolupament del que poden ser 9.000 nous habitatges, hem desenvolupat nous xicotets PAI que milloren la vida i la qualitat de vida de tots els seus veïns i veïnes com el de Ramón Porta Carrasco, Benicalap, Campanar, Orriols amb el forat de la vergonya, Drassanes, Camí del Grau etcètera”, ha enumerat Gómez.

La vicealcaldessa en funcions, a més, ha incidit en què estan en marxa projectes i concursos d’idees per al nou districte innovador de la ciutat en Vara de Quart, per a fer un dels majors corredors verds que pot tindre qualsevol ciutat europea, un concurs d’idees sobre el parc de desembocadura, un concurs sobre el parc de Carolines, del parc de Benicalap, d’importants projectes de reurbanització i conversió en zona de vianants com el de la plaça de l’Ajuntament que hui està pendent de desenvolupar.
“Hem adjudicat el concurs i està hui en ple desenvolupament d’aqueix projecte, a més tenim altres projectes que hui estan adjudicats que suposen la conversió en zona de vianants i la renaturalització dels nostres barris com el de l’estació del Cabanyal, el de Torrefiel, el de Santa Mónica, el de la plaça Roma o la Supermanzana de Orriols. En total, tenim la possibilitat de recuperar i reorganitzar més de 200.000 metres quadrats d’espai públic i concursos tan importants com el de Pérez Galdós, el bulevard de Sant Vicent i de la plaça Sant Agustí o el bulevard d’Ausiàs March”, ha incidit.

“Aquesta és la ciutat que deixem, una ciutat plena de projectes, plena de possibilitats, plena, per tant, de futur. Deixem una ciutat sincerament que està moltíssim millor que com ens la trobem”, ha continuat abans de repassar tots els projectes que el “bloc de dreta i extrema dreta tractarà de destruir”.

“Hi ha qüestions que a mi ja em preocupen per les declaracions públiques que estem començant a escoltar de dirigents del PP i de Vox. Em preocupen les ajudes a les famílies monoparentals, què passarà amb Espai Lidera, un espai per a dones, per a la seua promoció i desenvolupament. Em preocupa i molt l’orientació laboral dels nostres barris, em preocupa el projecte de València Activa en el seu conjunt que ha ajudat tantes persones a trobar un treball; em preocupa i molt la seu de la ciutat de València per als Gai Games; em preocupa i molt la unitat Gamma, una unitat de protecció de les dones víctimes de violència de gènere”, ha relatat.

La vicealcaldessa en funcions ha destacat el risc que corren els projectes urbanístics iniciats així com el que ocorrerà amb Mestalla: “Em preocupa que es flexibilitzen les condicions, tal com vam poder escoltar en alguns àudios fa un any; em preocupa que hi haja un govern que pose les coses més fàcils a Meriton”, ha continuat. Finalment, ha manifestat la seua preocupació perquè no s’aplique la Llei de l’Habitatge o els plans per a combatre els apartaments turístics i el pla contra l’especulació immobiliària.
“Vull manifestar que, com partit socialista, farem un treball que estiga a l’altura de la confiança que ens han donat els veïns i veïnes que volen continuar apostant perquè aquesta ciutat mire cap al futur, pels barris per les famílies i, sobretot, per projectes que facen d’aquesta ciutat una ciutat millor”, ha finalitzat.