Menú

Sandra Gómez presenta un pla de regeneració a la Malva-rosa que preveu enderrocaments en les Casetes Rosa

) La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí durant una trobada amb veïns i veïnes a la Malva-rosa un pla específic per al barri que identificarà totes les necessitats i dissenyarà intervencions urbanístiques, educatives, laborals i de convivència o seguretat. Hui hem vingut a la Malva-rosa perquè per al Partit Socialista aquest barri simbolitza el nostre projecte. Nosaltres ens quedem centrar en els barris. Volem recuperar barris com la Malva-rosa que, hui dia, ha estat molt crispats per una ferida que continua superant com és el de les Casetes Rosa”, ha avançat.

La futura alcaldessa, en aquest sentit, ha mostrat el seu compromís per a solucionar el problema existent “amb un pla de regeneració que incloga l’enderrocament parcial de les Casetes Roses per a tornar a recuperar la convivència tal com reclamen els veïns i veïnes del barri”, ha continuat.

La candidata socialista ha criticat a la resta de formacions polítiques “que sempre s’han posat de perfil. Els ha resultat sempre més còmode deixar que el problema de la droga es focalitzara i acumulara en les Casetes Rosa de la Malva-rosa, en un barri de famílies treballadores. I jo vull trencar amb això, vull que aquests barris siguen per a totes les seues famílies. Vull que els barris com la Malva-rosa siguen el símbol i l’exemple del nostre projecte”, ha manifestat després de conversar amb els veïns i veïnes del barri.

“Des que arribem al govern en 2015, hem estat treballant per a revertir aqueixa situació, distribuint la inversió entre tots els barris de la ciutat. Però per a poder igualar les condicions de vida en tota la ciutat, i evitar així que existisquen barris de primera i de segona, existeixen determinades zones de la ciutat que necessiten una major atenció i un major treball”, ha indicat la pròxima alcaldessa.

En el cas de la Malva-rosa, la proposta dels socialistes encapçalada per Sandra Gómez planteja la rehabilitació d’habitatges per a millorar l’accessibilitat, l’eficiència energètica i la conservació. Així mateix, es preveu la creació d’una oficina de barri per a informar i promoure la millora dels habitatges i edificis existents, ajudant a conéixer i sol·licitar les ajudes corresponents com els fons Next Generation. “Des de l’Ajuntament guiarem a les comunitats de propietaris que el necessiten al llarg del procés, especialment aquelles que es troben en entorns vulnerables”, ha dit Gómez.

La proposta que ha presentat Gómez també incorpora la millora d’aparcament amb la creació d’un pàrquing en Vicente la Rosa amb 150 places amb geocel·les, la urbanització de la plaça Antonio Eiximeno, la plaça Hugo Zárate, els entorns escolars, l’entorn de la nova biblioteca o la prolongació del carrer Álvaro López.

En el cas de les Casetes Rosa, el projecte incideix a buscar eines per a eliminar el conflicte social a través de la regeneració urbana de la zona, amb una millora de l’espai públic, la rehabilitació d’habitatges i els enderrocaments que siguen necessaris.