Menú

Sandra Gómez anuncia una moratòria als apartaments turístics a la ciutat

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que proposarà una moratòria per a impedir nous apartaments turístics en tota la ciutat. Gómez, que ha llançat la proposta en el transcurs del Debat de Candidats de La Ser que s’ha celebrat en La Nau, ha incidit en què un dels principals reptes als quals s’enfronta la ciutat és l’habitatge i la proliferació d’apartaments turístics, juntament amb el negoci dels fons voltors, és un dels elements que més està tensionant el preu tant del lloguer com de la compravenda en tots els barris de la ciutat.

“Volem que els nostres veïns i veïnes puguen viure en els seus barris i els apartaments turístics estan disparant artificialment el preu de l’habitatge. Per això, ja anunciem la nostra proposta perquè València siga la primera ciutat d’Espanya a aplicar una taxa Airbnb que pose tot el difícil possible la transformació d’un habitatge en un allotjament turístic. Però volem anar més enllà i, per això, plantejaré una moratòria general que impedisca l’aparició de nous apartaments en tota la ciutat”, ha manifestat la futura alcaldessa de València.

“Hem fet un estudi perquè ens diga la pressió real que existeix d’apartaments turístics a València i poder per tant fer una normativa que ens permeta regular-los. Per això, aprovarem una moratòria perquè ara mateix no es donen més llicències per a apartaments turístics i poder, per tant, mantindre el caràcter residencial dels nostres habitatges”, ha continuat.

Gómez ha indicat després de les finalització del debat que confia que tots els partits polítics se sumen a la seua proposta per a evitar que els apartaments turístics continuen dificultant l’accés a l’habitatge de les famílies i joves. “Espere que tots els partits, també algun dels quals s’omplin la boca dient que són el partit de la família, recolze la proposta del partit socialista per a impedir que els valencians i valencianes es vegen expulsats dels seus barris per l’increment desmesurat dels apartaments turístics. Des del Partit Socialista posarem totes les eines al nostre abast per a frenar aquesta situació”, ha manifestat la candidata socialista.

Gómez, a més, ha recordat també que des del grup municipal socialista s’ha posat en marxa ja al llarg d’aquesta legislatura un paquet de mesures per a posar-li’l el més difícil possible a l’especulació com el recàrrec de l’IBI a les grans forquetes d’habitatges buits així com amb l’increment de l’impost de plusvàlues per a operacions especulatives amb la compravenda d’habitatge abans dels dos anys.

La pròxima alcaldessa igualment ha mostrat el seu compromís a declarar tota la ciutat com a zona *tensionada per a poder aplicar les mesures que contempla la llei de l’habitatge impulsat pel govern socialista de Pedro Sánchez i ha contraposat l’actitud propositiva dels socialistes enfront de la negativa de la candidata del PP a facilitar als joves i famílies de València l’accés a l’habitatge. “Està al costat dels fons voltors i dels especuladors”, ha finalitzat.