Menú

Sandra Gómez planteja el primer centre d’esports urbans a València i el circuit de running més llarg d’Europa

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha avançat que com a alcaldessa impulsarà la construcció del primer centre dedicat exclusivament als nous esports urbans. Gómez ha indicat que el partit socialista posarà també en marxa un nou pla d’infraestructures esportives que abastarà tota ciutat i que contempla, entre altres qüestions, crear un dels circuits de running més llargs d’Europa i la segona pista d’atletisme de la ciutat. “Volem que València mire al futur i també en l’esport. Per això, volem proposar com a Partit Socialista que aquesta ciutat tinga la primera instal·lació esportiva dedicada exclusivament als nous esports urbans que cada dia estan guanyant més adeptes”, ha manifestat en l’acte ‘El Futur de l’Esport’ que s’ha celebrat en Malilla i en el qual ha participat la secretària d’esports de l’executiva del PSPV-PSOE, Pilar Bernabé, i el regidor d’Esports de València, Javier Mateo.

La futura alcaldessa de València ha recordat que cada vegada hi ha més persones que practiquen aquest tipus d’esports urbans “i València reuneix les condicions ideals per a posicionar-nos en aquesta nova modalitat esportiva. Però, per a això, hem de comptar amb una infraestructura adequada per a poder desenvolupar-la”, ha continuat. La candidata socialista, igualment, ha afegit la seua voluntat com a alcaldessa que València siga realment la ciutat del *running amb caràcter general.

“Tenim la sort de tindre un esdeveniment internacional com és la marató a més d’un gran nombre de carreres populars i hem d’afavorir que també cada vegada més valencianes i valencians s’apunten a córrer pel saludable que és per a la nostra salut. Per això, vull proposar que València tinga un dels més llargs d’Europa que connectarà l’actual carril del running del jardí del Túria amb el Parc de Desembocadura passant per la zona verda que hem projectat en el PAI del Grau i connectat amb tota la façana Marítima i la Marina”, ha incidit Gómez.

En aquest sentit, la pròxima alcaldessa també ha anunciat la construcció d’una segona pista d’atletisme a la ciutat: “L’atletisme, a nivell professional i d’àmbit popular, és un esport molt arrelat a la ciutat. No en va, València és la ciutat del running. Per això, construirem una segona pista d’atletisme en el barri de Malilla, concretament en Turianova”. Segons Gómez, aquestes instal·lacions seran complementàries a les quals es troben en el Tram III del parc del Llit del Riu Túria i “donaran resposta a una demanda recurrent entre els nombrosos clubs d’atletisme de la ciutat”.

Pla d’Infraestructures

La pròxima alcaldessa de València ha destacat que, paral·lelament, València treballarà en un Pla d’Infraestructures que permeta modernitzar les instal·lacions ja existents com el tram III del Túria i continuar avançant amb noves dotacions en els barris com, per exemple, els poliesportius de Sant Isidre, Benicalap i Parc Central. “Cal no descurar les nostres instal·lacions esportives i per això també volem impulsar un pla de xoc de millora de les nostres instal·lacions esportives, les que oferim als nostres veïns i veïnes dels barris per a poder millorar la qualitat de l’esport de proximitat”, ha dit.

D’altra banda, el pla director d’instal·lacions inclourà un programa específic per a la creació de nous espais per a l’esport. “Construirem noves instal·lacions com el segon camp de beisbol, el tercer de rugbi de Quatre Carreres, l’ampliació del futbol de Torrefiel juntament amb el seu parc i un espai icònic per a esports nàutics en la Marina que completaran els poliesportius de Sant Isidre i Parc Central que ja estan en marxa”, ha finalitzat.