Menú

Sandra Gómez projecta un servei cangur en els col·legis i ‘matinera’ gratis

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que com a alcaldessa activarà un servei municipal de cangur a les vesprades en coordinació amb els col·legis perquè els xiquets i xiquetes puguen continuar adquirint noves competències mentre els pares tenen la certesa que estan ben atesos perquè estan en els seus propis centres escolars.“Hem de continuar treballant en la millora dels horaris laborals però, mentrestant, des del Partit Socialista volem posar les coses més fàcils a les famílies. Per això, proposem, dins del nostre Pla de Corresponsabilitat, un servei municipal de cangur que permeta programar activitats municipals extraescolars gratuïtes a les vesprades que ajuden els xiquets a continuar educant-se i que els pares tinguen la seguretat que estan en els seus col·legis”, ha manifestat.

La futura alcaldessa de València, a més, ha avançat la seua proposta que l’Ajuntament assumisca el cost de la ‘matinera’, l’horari escolar de 8 a 9 que actualment paguen els pares. “Volem assumir com a Ajuntament el cost de la matinera que actualment és a càrrec de les famílies per a posar-li’l més fàcil als pares que han d’anar a treballar abans que comence l’horari escolar”, ha manifestat la candidata socialista.

“Volem posar-li les coses fàcils a les famílies. Volem ser el partit de les famílies enfront de qui se li ompli la boca parlant de tot això, però després, quan té una responsabilitat, directament eliminen les ajudes, les bonificacions o els serveis públics que principalment utilitzen les famílies”, ha continuat.

La candidata socialista ha afegit el seu suport absolut a la mesura anunciada aquesta mateixa setmana pel president Ximo Puig de reduir a dos el nombre de fills per a considerar a una família nombrosa. “Em vull sumar a aqueixa proposta que ha fet el president Ximo Puig d’assumir com a Ajuntament totes aqueixes bonificacions d’ajudes que reben les famílies nombroses també per a les famílies de dos fills. Amb aquesta mesura de serveis de cangurs municipals o assumir l’hora l’hora prèvia d’inici de les classes escolars, estem ajudant a posar les coses més fàcils a les famílies”, ha recalcat.

El servei cangur s’aplicarà en els tres col·legis públics mentre que en la resta de centres s’escometrà en col·laboració amb les Ampas i a través de subvencions des de l’Ajuntament per a la contractació dels educadors. L’objectiu d’aquest projecte és que aquests xiquets tinguen un temps d’oci de qualitat, amb activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats i basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació emocional i l’art.

Les dues mesures anunciades per Gómez complementarien el projecte desenvolupat al llarg d’aquesta legislatura per la Regidoria d’Urbanisme d’Entorns Escolars Segurs mitjançant el qual s’ha ampliat l’espai per als vianants enfront de les portes de fins a 15 col·legis de diferents barris de la ciutat, creant xicotetes places d’estada segures per als xiquets i xiquetes i que tendrá continuidad al llarg dels pròxims quatre ans.