Menú

Sandra Gómez proposa un cartell festiu per a la Verge dels Desemparats i portar les celebracions als barris

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha proposat aquest matí després de participar en els actes del Dia de la Verge dels Desemparats que la celebració tinga un cartell propi que recorde l’arribada de la festa als valencians i valencianes com ocorre amb les Falles, el Corpus o la Setmana Santa Marinera. “Estem celebrant un cap de setmana molt especial dedicat a la Mare de Déu i crec que podem fer un pas més enllà com a Ajuntament. En primer lloc, tractant la celebració com una festa més de la ciutat i que tinga cartelleria pròpia. Em compromet com a alcaldessa al fet que tinga el seu propi cartell amb el qual puguem recordar la data de celebració perquè puga participar tota la ciutat com ocorre amb les Falles, el Corpus o la Setmana Santa Marinera”, ha indicat.

La futura alcaldessa de València ha avançat que impulsarà també la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Església per a descentralitzar la festa i que les celebracions puguen arribar a tots els barris. “La Verge és una cosa que comparteix la immensa majoria dels valencians i valencianes visquen on visquen dins de la nostra ciutat. Per això, propose que des de l’Ajuntament es col·labore amb l’Església per a intentar també organitzar activitats populars que descentralitzen la festa i que no sols es concentren en el centre de la ciutat sinó que durant tot el cap de setmana puguem acostar aquesta festivitat i aquests homenatges als barris de la ciutat de València”, ha manifestat la candidata socialista.

Gómez, a més, ha defensat el paper d’una alcaldessa que siga present en els llocs i moments més importants per als seus veïns i veïnes com és el cas del Dia de la Mare de Déu. “Vull reivindicar també la figura d’una alcaldessa que està on toca a cada moment. Hui soc ací com a vicealcaldessa i ho estaré també com a alcaldessa perquè aquesta festa és important per a una part de la meua ciutat. Amb independència del que cadascun pense o senta, crec que la figura d’una alcaldessa ha de ser la d’algú que represente a tota la ciutat, que siga present en els moments importants, en els moments que són importants per a una bona part dels valencians i valencianes”, ha dit.

La pròxima alcaldessa, així mateix, ha criticat els continus intents d’apropiació de les festes de la ciutat per part de la dreta. “Hem vist al llarg de tota la història com la dreta ha intentat apropiar-se sense cap escrúpol de les festes que ens pertanyen a tots els valencians i valencianes. Ho van fer amb les Falles i també amb aquest dia, però aquesta celebració és de tots els valencians i valencianes amb independència del que opinen o del que voten aquestes eleccions”, ha afegit.

“Per això, és molt important que els representants públics siguem escrupolosos i molt respectuosos amb figures tan importants com és la Mare de Déu i que ningú s’atrevisca o tinga la temptació de polititzar-les”, ha finalitzat.