Menú

Sandra Gómez: “Els Gai Games són símbol de la València oberta i diversa que vull i que està en perill amb el PP”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha reivindicat la València “diversa i orgullosa” que simbolitza els Gai Games, que són “símbol d’aqueixa ciutat oberta que està en perill pel PP i VOX”. Gómez que recordat que gràcies al treball dels socialistes València serà seu d’aquesta competició i els socialistes som la garantia que se celebraran”, ha defensat.

En aquests termes s’ha pronunciat amb motiu de l’acte LGTBI+ que celebra aquesta vesprada, on ha manifestat la seua màxima implicació en l’organització dels Gai Games 2026 amb l’organització d’una àmplia programació sociocultural en els mesos previs i durant la celebració de l’esdeveniment. Igualment, la candidata socialista ha assegurat que València continuarà promocionant la seua diversitat i el seu orgull per tot el món potenciant la projecció turística de la ciutat com a destí per al públic LGTBI+. En aquest sentit, València presentarà la seua candidatura per a acollir en 2024 la Convenció Anual de IGLTA, la principal associació internacional d’empreses turístiques del segment LGTBI+.

A més, ha avançat que, com a alcaldessa, combatrà contra totes les expressions i discursos d’odi i LGTBIfobia amb tots els recursos municipals. Gómez, durant la seua intervenció en ‘El futur LGTBI’, s’ha compromés a mantindre la formació en diversitat sexual per a la Policia Local, a impulsar el grup especialitzat en delictes d’odi que s’ocupe de les agressions que pateix el col·lectiu LGTBI i a ampliar les accions de sensibilització social sobre diversitat sexual i de gènere amb especial atenció al sistema educatiu per a combatre qualsevol situació de discriminació, assetjament i hostilitat.

La futura alcaldessa de València, acompanyada pel secretari LGTBI del PSPV-PSOE, Damián López, i María Sánchez, de la candidatura socialista a València, ha fet un repàs dels avanços aconseguits en drets socials gràcies a la mà esquerra dels diferents governs del Partit Socialista com el matrimoni entre el mateix sisé o la recent aprovació de la llei estatal per a la igualtat real i efectiva de les persones trans. “La nostra ciutat ha de ser un lloc on les persones siguen lliures per a ser els qui són i volem continuar treballant des de l’Ajuntament perquè la convivència mai es faça fallida, s’erradique la discriminació o qualsevol tipus d’agressió i cap persona haja de tornar a l’armari. Per això, és necessari continuar apostant per la sensibilització de la ciutadania per al respecte a la diversitat”, ha manifestat.

En l’àmbit municipal, ha continuat, durant aquests últims huit anys de govern progressista l’Ajuntament ha obert l’Oficina de no Discriminació i Delictes d’Odi (ONDIS) per a lluitar contra les expressions d’odi i contra els fets discriminatoris de tota mena, s’ha aprovat el Pla municipal Diversitas per a la diversitat sexual i de gènere, el Pla de Convivència Municipal de València 2021-2024 i València Activa ha signat un conveni amb Lambda Col·lectiu LGTBI+ per a afavorir la integració laboral de persones LGTBI+ amb dificultats d’accés al mercat de treball. Així mateix, ha dit, gràcies al treball de les regidories del Partit Socialista, es va aconseguir que València fora designada seu dels XII Gai Games que se celebraran en 2026.

“Hem avançat molt, però queden moltes assignatures pendents. Per això, en aquesta nova legislatura serà important posar en marxa de dissenyar, amb la participació del teixit associatiu LGTBI+ de la ciutat i altres agents socials i institucionals, el recentment aprovat Pla Diversitas per a la Diversitat Sexual i de Gènere que servirà per a consolidar i sistematitzar tot el que ja s’ha fet, a més de fixar nous objectius i actuacions que, de manera transversal, afecten a totes les àrees de gestió de l’Ajuntament”.

Entre les mesures que s’aplicaran, la pròxima alcaldessa ha avançat que s’inclouran clàusules no-discriminatòries per orientació sexual i de gènere i per la igualtat de tracte en els contractes amb empreses proveïdores de serveis i subministraments per a l’Ajuntament. Igualment, ha assegurat que es crearà el Consell municipal LGTBI+ per a potenciar la participació de la població LGTBI+ en les polítiques municipals.