Menú

Sandra Gómez: “El Govern de Pedro Sánchez compleix el seu compromís amb València”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha reivindicat el compromís del Govern de Pedro Sánchez amb la cultura a València després de confirmar el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, en la seua visita a la ciutat que abans que finalitze l’any es licitaran les obres d’adequació de l’entorn del Museu de Belles arts. Els treballs, que començaran a principis de 2024, contemplen l’enderrocament del mur existent al costat del carrer Tornat del Rossinyol perquè la ciutat guanye espai públic fins a la mateixa façana de l’edifici així com l’ampliació del museu cap a Vivers amb un jardí d’escultures que albergarà una nova entrada a les instal·lacions.

“El ministre Iceta ha portat dos molt bones notícies per a la València del talent i de la cultura que estem impulsant des del Partit Socialista. D’una banda, que la ciutat serà la seu permanent de l’arxiu Berlanga i per un altre, que les obres d’adequació i dignificació de l’entorn del Museu de Belles arts de València podran començar ja en tot just uns mesos. El Govern compleix així amb una de les reivindicacions de la ciutat perquè l’entorn de la segona pinacoteca d’Espanya estiga a l’altura de l’obra pictòrica que alberga”, ha indicat la futura alcaldessa de València.

L’alcaldessa ha indicat que la col·laboració de l’Executiu liderat per Pedro Sánchez és fonamental per a rellançar la València capital de la cultura i del talent artístic. “Hem avançat molt en matèria cultural de la mà de la nostra companya Maite Ibáñez durant aquests huit anys, però València vol tornar a ser una referència internacional en material cultural amb certàmens, premis i cites de prestigi en totes les facetes de creació artística i per a això és fonamental el compromís de totes les administracions”, ha indicat la candidata socialista. La licitació de les obres del Museu de Belles arts, ha continuat Gómez, “és un pas molt important en aquesta direcció perquè permet posar en valor del nostre patrimoni cultural.

Aquestes noves obres d’adequació de l’entorn del Museu de Belles arts completaran els treballs d’urbanització dels carrers Pintor Genaro Lahuerta i Flora que ja van permetre la conversió en zona de vianants del carrer Volta del Rossinyol al costat de la biblioteca i l’enjardinament dels terrenys de l’antic zoo, un espai que havia romàs abandonat i degradat pels successius governs del PP. “Enfront de l’abandó i destrucció que representa el PP, els governs socialistes en el Govern d’Espanya i a l’Ajuntament suposen una aposta per la cultura i el talent com a pilars de futur d’aquesta ciutat”, ha destacat Gómez.

La candidata socialista ha subratllat que el pla cultural dels socialistes passa per la transformació dels espais culturals tant de l’entorn del Museu de Belles arts com de l’eix de Guillem de Castro, “que volem convertir en un gran passeig cultural que unisca l’entorn BIC des del carrer Russafa fins a l’IVAM passant pel MuVim. Volem espais que posen en valor els nostres centres culturals i que siguen referència d’aqueixa cultura mediterrània de la qual València ha de ser el seu màxim exponent”, ha manifestat.

La candidata socialista ha subratllat que el pla cultural dels socialistes passa per la transformació dels espais culturals tant l’entorn del Museu de Belles arts com de l’eix de Guillem de Castro, “que volem convertir en un gran passeig cultural que unisca l’entorn BIC des del carrer Ruzafa fins a l’IVAM passant pel MuVim. Volem espais que posen en valor els nostres espais culturals i que siguen referència d’aqueixa cultura mediterrània de la qual València ha de ser el seu màxim exponent”, ha manifestat.

“Volem que València recupere la seua essència i mire al món des d’un context internacional. Que siga la ciutat de trobada de creadors, i que fomente l’intercanvi de projectes i idees. Per això, a més del cinema, a través de la Mostra, de l’Encontre d’Escriptors que secundarem i la Trobada de música (tres projectes que van nàixer des del govern socialista i el que el PP va voler enterrar), volem que València també siga un lloc per a generar un fòrum també d’arts visuals, arts escèniques, còmic i disseny. És el moment de consolidar-lo. D’aquesta manera la nostra ciutat tindrà un programa durant l’any desenvolupat en diversos espais patrimonials i oberts, que consoliden eixe objectiu”.