Menú

Sandra Gómez proposa prolongar la L12 perquè connecte tots els barris del sud

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha llançat aquest matí la seua proposta per a prolongar la futura línia L12 de Metrovalencia des del carrer Alacant fins al complex administratiu del Nou d’Octubre donant servei a tots els barris del sud de la ciutat des de la Fe, Malilla fins a Nou Moles passant per Hort de Senabre, Creu Coberta, Sant Marcel·lí, Safranar, Vara de Quart, Fuensanta o Soternes. Gómez ha anunciat la proposta aquest matí al costat de la consellera d’Infraestructures, Rebeca Torró, i acompanyada per la candidata socialista a la Regidoria de Mobilitat, María Pérez, i desenes de veïns i veïnes.

“Des del Partit Socialista de la ciutat de València volem proposar que la L12 que projecta FGV fins a la La Fe, es prolongue fins al Nou d’Octubre en Nou Moles, passant per la ronda sud, Tres Creus, el polígon Vara de Quart, i així aconseguir la connexió de tots els barris del sud. Proposem una línia que vertebre amb transport públic els barris del sud de la ciutat que fins ara no disposaven d’un servei ferroviari que els connecte amb el centre de València i la resta de la xarxa de Metrovalencia”, ha detallat la futura alcaldessa de València.

“MetroValencia ha millorat molt en aquests anys i el gran exemple és la L10, un forat i un pufo que ens va deixar el Partit Popular i que aquest govern ha aconseguit que funcione, connectant Natzaret amb el centre i, per tant, possibilitant que millorem la nostra xarxa diària de MetroValencia. Però ara volem més. El Partit Socialista vol realment fer una ciutat que estiga vertebrada per la xarxa de MetroValencia. I hi ha una realitat objectiva i és que els barris del sud de la ciutat mai han tingut una connexió de Metrovalencia. Per això, el nostre compromís, un compromís que a més és real, estudiat i viable, és prolongar l’actual L12 a tots els barris del sud de la ciutat”, ha incidit.

Rebeca Torró, la número 2 del PSPV-PSOE a les Corts per la província de València, ha destacat que “la proposta de la futura alcaldessa de València, Sandra Gómez, és assenyada, viable i compatible amb les línies projectades per FGV”. “Aporta, a més, una mirada metropolitana per a vertebrar i connectar tots els barris de la ciutat, cosa que el PSPV ja ha demostrat durant aquesta legislatura amb la nova L10, que connecta el barri de Natzaret amb el centre, i la seua respectiva prolongació; el disseny de les futures L11 i la mateixa L12; l’inici de les obres del canó per als vianants per a connectar la L10 amb la resta de la xarxa, concretament amb l’estació de Xàtiva, així com altres propostes destinades a l’estalvi familiar com són el descompte del 50% per a totes les persones usuàries, la gratuïtat per als joves i l’ampliació de la targeta SUMA”, ha explicat Rebeca Torró.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’actual consellera d’Obres Públiques ha insistit que “si volem descarbonitzar les nostres vides, hem de canviar la manera de moure’ns i per a això, necessitem una xarxa de transport públic eficaç, sostenible i accessible, una xarxa que s’ha vingut impulsant allà on hi ha governs socialistes”. “Fa 8 anys, el concepte de mobilitat sostenible ni tan sols existia en els plans de València i la Comunitat Valenciana. Ara és un pilar fonamental i el continuarà sent sol si el president, Ximo Puig i Sandra Gómez lideren la Generalitat i la ciutat”, ha defensat Rebeca Torró.