Menú

Sandra Gómez posarà una persona en cada centre de majors per a ajudar a realitzar els tràmits digitals

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat la seua proposta com a alcaldessa perquè en el pròxim mandat cada Centre d’Activitats per a Persones Majors compte amb una persona que atenga els usuaris i els ajude a fer tots els tràmits digitals amb l’administració. Gómez ha explicat el seu projecte de la mà de Carlos Sanjuán, l’impulsor de la campanya ‘Soc major, no idiota’ que va mobilitzar a 600.000 persones per a exigir un tracte més humà als majors per part de les entitats financeres.

“Proposem que en el següent mandat hi haja una persona en cadascun dels centres de majors de la ciutat de València que, amb un ordinador, ajude a fer els certificats digitals i els tràmits amb l’Administració local, amb l’Ajuntament de València, de totes les persones majors amb l’Ajuntament”, ha manifestat la futura alcaldessa de València davant els mitjans de comunicació.

La candidata socialista ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta mesura és acabar definitivament amb la bretxa digital que afecta, en major mesura, a les persones majors. Així, a més dels cursos de formació digital tant amb el que respecta als tràmits amb les entitats bancàries com amb l’administració que s’han impartit en els centres de majors de la ciutat al llarg de la legislatura, se sumarà en la pròxima una persona de suport que els guie en el procés.

“Volem que hi haja una persona que ajude, assessore o fins i tot faça físicament aqueixos tràmits que, hui dia, són digitals. Volem afavorir i fer que les nostres persones majors tinguen una persona de suport que els ajude i els done la confiança que poden continuar treballant amb l’administració o resolent els seus problemes o atenent els seus pagaments o obtenint els seus certificats perquè hi ha una persona que els ajuda a poder obtindre’ls sense dificultat”, ha indicat.

Ciutat amigable amb les persones majors

La pròxima alcaldessa de València i regidora de Persones Majors ha subratllat el compromís de la ciutat amb les persones majors, implementant mesures com l’atenció presencial sense cita prèvia per a les persones majors tots els dijous, convenis amb les entitats financeres perquè es comprometeren a atendre’ls presencialment o establint clàusules de respecte a les persones majors als bancs per a treballar amb l’Ajuntament de València.

“València és una ciutat amigable amb les persones majors. Per això, hem treballat durant aquests últim huit anys a fer més fàcil el seu contacte amb l’administració. Però hem de continuar avançant i, per això, proposem que una persona física ajude també a les persones majors dels centres d’activitats a fer els seus tràmits amb l’administració”, ha finalitzat la pròxima alcaldessa.