Menú

Sandra Gómez portarà el cinema d’estiu a les places dels barris

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat una nova mesura dirigida a les famílies i a fomentar la cultura. Per a això, ha assegurat que portarà “el cinema d’estiu a les places dels barris” i aquesta mateixa vesprada, els socialistes han programat en la superilla de la Petxina, la projecció de la pel·lícula Retorn al Futur. “Una acció amb la qual volem posar en valor la recuperació d’espai públic hem duia a terme des d’urbanisme en aquest espai singular, que s’ha convertit en un lloc de trobada per als veïns i veïnes”, ha subratllat.

“Es tracta de recuperar l’espai públic i dotar-lo d’una oferta cultural que abans existia en els nostres barris però que va anar desapareixent”, ha indicat i ha afirmat que de manera “recuperem una activitat que ens ajudarà a donar vida a les nostres places i als nostres barris”. A més, ha posat en valor que és “una activitat estival destinada també a ampliar i acostar l’oferta cultural a les famílies oferint alternatives d’oci saludable”.

La pròxima alcaldessa de València ha recordat que des de 2015 s’han recuperat ja 19 places, amb una inversió de 23 milions d’euros distribuïdes en 15 barris, que abasten 77.000 metres quadrats. Es tracta de llocs com la plaça de la Reina, la plaça del Mercat o la de Ciutat de Bruges en el centre o Lorenzo de la Flor, Arquebisbe Olaechea, Sant Sebastià i Rojas Clemente, com a actuacions que han ajudat a recuperar els entorns en els barris.

Amb la vista posada en el futur, Sandra Gómez ha precisat que des de l’àrea d’Urbanisme els socialistes han planificat la creació de 21 places més fins a 2025, amb una inversió de 37 milions d’euros i repartides en un total de 18 barris, com la plaça que es construirà al voltant de l’estació del Cabanyal, la plaça Sainetero Arniches, ja en obres, la de Santa Mónica, la plaça de Roma o l’entorn del mercat de Torrefiel. Igualment, una nova plaça a Favara o la superilla d’Orriols, les obres de la qual s’han adjudicat aquesta mateixa setmana.

“Aquestes actuacions suposaran també una millora de la qualitat ambiental dels nostres barris, ja que redueixen la contaminació i el soroll, incorporen vegetació i arbratge, i faciliten la mescla d’usos i l’activitat en l’espai públic, perquè on abans hi havia mals fums, puguen gaudir les famílies d’activitats a l’aire lliure com el cinema d’estiu”, ha indicat.