Menú

Sandra Gómez anuncia 11 Passejos Comercials per a dinamitzar els barris

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí en Orriols la seua proposta de Passejos Comercials per a estimular i impulsar el comerç de proximitat amb actuacions de reurbanització, dinamització, mobilitat i suport econòmic en 11 barris de València. “El que hui proposem com a Partit Socialista és potenciar la ciutat del comerç local, el comerç que sostenen milers de famílies, autònoms que, amb molt d’esforç, obrin cada dia la persiana i necessiten un ajuntament que els acompanye, que els ajude, que els dinamitze i que els promocione”, ha manifestat davant representants de les associacions de veïns i comercials del barri d’Orriols. Gómez ha apuntat que la línia d’ajudes seguiria la línia del programa Amunt Persianes ja implementat que permés que més de 150 locals que estaven tancats obriren les seues portes de nou.

El pla de passejos comercials, ha detallat la pròxima alcaldessa de València, planteja “millores en l’espai públic com l’ampliació de voreres, un pla de mobilitat que els ajude a facilitar el seu dia a dia i el seu treball amb bones connexions amb l’EMT i Metrovalencia que facen que la gent puga acudir en transport públic als seus comerços, però que, a més, tinga un ajuntament sensible que promocione i potencie econòmicament el comerç local. Aquest és el pla de barris que proposem com a Partit Socialista en 11 eixos de la ciutat per a ajudar a dinamitzar el nostre comerç local”, ha continuat.

La proposta socialista contempla actuacions en passejos localitzats a l’entorn de l’avinguda de Burjassot de Benicalap; al voltant del Mercat de Torrefiel; en la confluència dels carrers Duc de Mandas, Pare Vilas i Sant Joan Bosco d’Orriols; Emilio Baró en Benimaclet; al carrer Sagunt de Morvedre; al carrer Democràcia de Nou Moles; carrer Sant Marcel·lí; a l’entorn del Mercat de Jesús en Patraix; en l’eix Sapadors d’En Corts i Montolivet; l’avinguda Mediterrani en el Cabanyal i als voltants del Mercat del Grau.

La futura alcaldessa ha incidit en què l’aposta del Partit Socialista és generar ocupació de qualitat en tota la ciutat: “Volem centres de treball en tots els barris i per això és molt important generar eixos comercials de proximitat perquè volem combatre la forta implementació que estan tenint les plataformes digitals que desarrelen el comerç local. Quan comprem per Amazon, per exemple, estem posant una pedra més en què un comerç en el nostre barri haja de tancar la persiana i per això nosaltres volem apostar pel comerç a peu de carrer, que és el que realment genera barri, que genera identitat i el que genera ocupació”, ha manifestat.

La candidata socialista ha posat l’accent, per exemple, que el Passeig Comercial que s’ha previst per a Orriols permetrà generar vida a través de la rehabilitació i la regeneració. Actuacions com el desenvolupament d’eixos comercials actius, ha dit, “són l’eina més potent per a millorar la seguretat i l’espai públic compartit”.

Respecte a les actuacions urbanístiques, Gómez ha destacat que s’implantarà un nou mobiliari urbà, amb senyalística diferenciada per a facilitar i establir una identitat comercial pròpia en cada barri. A més, es promourà la recuperació de l’espai públic amb la renaturalització i millora de l’espai urbà, amb més arbrat. En matèria de mobilitat, el projecte de Passejos Comercials proposa un pla específic per a cada barri amb zones de càrrega i descàrrega senyalitzades i amb alguns carrers de preferència per als vianants: “Necessitem una millora del transport públic amb zones de preferència per als vianants encara que puga continuar passant el vehicle privat”, ha assenyalat. I, finalment, ha recalcat que les mesures urbanístiques i de mobilitat estaran acompanyades de plans de dinamització amb ajudes i subvencions per al comerç de proximitat com el Amunt Persianes amb el qual s’ha aconseguit revitalitzar més de 150 baixos que romanien tancats.