Menú

Sandra Gómez: “El Govern situa a València en el centre de la política d’habitatge”

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha reivindicat les polítiques d’habitatge dels governs socialistes amb mesures com la nova Llei d’Habitatge, la mobilització dels habitatges de la Sareb per a les famílies i els joves o les noves promocions en parcel·les del Ministeri de Defensa i ha anunciat que, com a alcaldessa, impulsarà abans de 2027 un total de 4.005 habitatges, 2.430 des de l’Ajuntament, 1.038 des del Ministeri d’Habitatge i altres 537 des de la Generalitat. Així ho ha manifestat en l’acte El futur de l’habitatgeque s’ha celebrat en el Col·legi Territorial d’Arquitectes i en el qual ha participat juntament amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el conseller d’Hisenda, Arcadi España.

“València està en el centre de la política d’habitatge del Govern de Pedro Sánchez i, de fet, va ser la primera ciutat d’Espanya on es va produir la desafecció dels sòls de Defensa per a poder desenvolupar habitatge de lloguer assequible. Només en les casernes d’Enginyers, on estan a punt de finalitzar les obres d’urbanització, i en els d’Artillers, hi ha previstes 1.038 habitatges de lloguer assequible impulsades pel Ministeri d’Habitatge per a les nostres famílies i joves”, ha manifestat la futura alcaldessa de València durant la seua intervenció.

La futura alcaldessa de València ha explicat que el pla que desenvoluparà en els pròxims quatre anys permetrà construir 2.000 nous habitatges municipals de lloguer assequible gràcies als sòls municipals disponibles (680 nous habitatges) i a totes les parcel·les que s’han desenvolupat al llarg d’aquesta legislatura en els PAI de Malilla Nord o Font Sant Lluís (700) i Patraix (600). Aquests 2.000 nous habitatges que poden iniciar-se ja de manera immediata se sumaran als 430 habitatges que ha posat en marxa aquesta legislatura Aumsa i que es troben en diferents fases de construcció.

“Des d’Aumsa hem demostrat que sabem gestionar el sòl públic per a transformar-lo en habitatges per a aquelles famílies que més ho necessiten. Amb el pla d’habitatge d’Aumsa i les de Pla Cabanyal, en aquests 8 anys hem tirat avant pràcticament el 100% dels solars dels quals disposava l’empresa pública i estan ja en diferents fases de construcció. Un total de 430 nous habitatges que suposen augmentar quasi un 60% el nombre d’habitatges de l’empresa, que registra aproximadament un miler”, ha indicat la candidata socialista.

La vicealcaldessa ha avançat que com a alcaldessa impulsarà la col·laboració públic-privada per a poder desenvolupar en el menor temps possible tots els habitatges a través de la concessió de diferents lots de sòl. Les empreses que opten a l’adjudicació construiran els habitatges i podran explotar-les durant un període determinat.

Gómez, a més, ha afegit que “a diferència del PP, els socialistes destinarem els nous habitatges al lloguer assequible, no a la venda, per la qual cosa posem fi al decreixement del parc públic d’habitatges pels lloguers amb opció a compra heretats, perquè aquests habitatges romanguen sent públiques, facilitant sempre l’accés a un habitatge de les famílies que el necessiten”.

Sandra Gómez ha confrontat les actuacions en habitatge enfront de “la política de situar-se del costat dels especuladors del PP, amb el qual València va perdre 20.000 habitatges del parc públic”. Igualment, ha recordat que el PP “va derivar el deute de la Fórmula 1 a l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, que aquest maig vinent farà front a l’últim pagament del préstec”. “Són 60 milions d’euros que haurien servit per a construir més de 500 habitatges però que el PP va dilapidar en un altre dels seus projectes fallits i embolicats en corrupció”, ha advertit.