Menú

Sandra Gómez anuncia un Pla de Modernització dels mercats municipals

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha visitat aquest matí el Mercat de Russafa al costat del Ministre d’Agricultura, Luis Planas, per a posar en valor al sector primari de la ciutat i impulsar els mercats municipals com el millor canal de venda per als agricultors en els barris de València. Gómez i Planas han recorregut les parades juntament amb el president de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, i la presidenta del mercat i coordinadora de Confemercats, Alicia García Trenzano, a qui li ha avançat la proposta dels socialistes de llançar un Pla de Modernització i posada a punt de tots els mercats municipals que complementaria el pla ‘Amunt Parades’ dissenyat pels socialistes per a finançar la reforma i recuperació de les parades buides dels mercats municipals.

“El mercat dels agricultors està dins dels mercats municipals i pot complementar-se amb altres formes de venda en espais on no haja comprat municipal. Però on hi ha mercat el que hem de cuidar i protegir és a totes aqueixes famílies i autònoms que, amb molt d’esforç, fan que tinguem aquests espais vius que dinamitzen els nostres barris”, ha indicat la futura alcaldessa de València.

“El de Russafa és un dels nostres grans mercats de València, però és veritat que hem de cuidar-ho perquè estiga a l’altura d’una ciutat que vol mirar al futur. Per això, volia anunciar un pla de modernització i de posada a punt de tots els nostres mercats municipals que complemente la nostra proposta ‘Amunt Parades’ per a finançar la reforma dels llocs buits. Es tracta d’una adaptació als mercats del ‘Amunt Persianes’ que ens ha permés que més de 150 locals que romanien tancats en els nostres barris, alcen les seues persianes”, ha continuat la candidata socialista.

“A més del pla ‘Amunt Parades’ per a ajudar al fet que òbriguen les parades que romanen tancades en els nostres mercats, volem llançar un pla de modernització i de posada a punt dels nostres mercats en els espais comuns perquè estiguen en les condicions més òptimes”, ha indicat.

La futura alcaldessa també s’ha compromés a donar més autonomia als mercats municipals perquè puguen decidir el seu futur. “Els mercats ja ofereixen la millor qualitat en els seus productes, però també han de poder respondre a les noves demandes i exigències amb altres actuacions o activitats complementàries que els ajuden a portar més clients” a les seues instal·lacions.

El ministre d’Agricultura, per part seua, ha destacat que els mercats municipals com el de Russafa són “un model comercial de futur que té molt recorregut i en el qual hem d’implicar-nos tant els Ajuntaments com la Generalitat i el Govern d’Espanya”.