Menú

Sandra Gómez desenvoluparà un pla global de lectura i suport al sector

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que com a alcaldessa desenvoluparà “un ambiciós pla global de foment de la lectura i al suport al sector del llibre”. Gómez, que ha visitat aquest matí la Fira del Llibre juntament amb Maite Ibáñez i altres membres de la seua candidatura, ha explicat que aquest pla municipal “integrarà a la xarxa de Biblioteques, la participació de col·legis a través de la xarxa de biblioteques escolars, així com les llibreries, festivals i trobades literàries de la nostra ciutat”.

Per la seua part, Maite Ibáñez ha explicat que el pla, a més d’un estudi, també inclou accions com promocionar les llibreries, amb cicles d’activitats organitzades per l’ajuntament on es finance la presentació de llibres, principalment, d’autors valencians. “La finalitat és enfortir la visibilitat de les llibreries de la nostra ciutat i també als escriptors i escriptores”, ha explicat

Igualment, preveu “impulsar la compra de llibres a les biblioteques municipals, ampliant el percentatge en valencià, i elaborar “un Pla Director que incloga la promoció de la fidelització de lectors a través del augment dels avantatges dels carnets de biblioteca, amb l’objectiu d’incrementar el número d’usuari de la xarxa de Biblioteques”. També, la col·laboració amb altres biblioteques públiques especialitzades.

Una altra de les mesures que contempla és la creació de clubs de lectura especialitzats i que incloguen lectura fàcil, augmentant la partida per a aquest projecte. Ibáñez ha destacat que també s’enfortirà la col·laboració amb associacions i col·lectius que treballen per a visibilitzar les dones en la literatura donant suport a la Xarxa de Biblioteques en Igualtat.

La creació d’ajudes específiques per a festivals que impulsen la literatura i el sector del llibre en tota la seua diversitat i incloure’ls en els plans de Turisme com a marca cultural de ciutat, serà una altra de les mesures que posarà en marca Sandra Gómez com a alcaldessa.

Un altre dels objectius del pla és Integrar aqueixes accions en el Pla Espanya Pot, per a alfabetització digital i col·laborar en projectes que diversifiquen les accions de les biblioteques com BED (Biblioteques Expandides Deslocalitzades), des de la participació del teixit associatiu dels barris i connectat amb la xarxa de Biblioteques Municipals.

Ibáñez ha recordat que una altra de les mesures que ja va avançar Gómez és la de regalar a cada xiquet o xiqueta que nasca el seu primer llibre com a símbol per a iniciar el camí a la lectura. En aquesta línia, es reforçaran els premis com El millor Lector Infantil de l’Any, així com altres reconeixements a la infància des de les biblioteques municipals i escolars.