Menú

Sandra Gómez anuncia 8 línies exprés d’autobús que connectaran els pobles amb el centre

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat la creació de huit línies exprés d’autobús que connectaran els pobles de València amb el nucli urbà i que complementaran l’oferta existent. “Volem que la nostra EMT siga millor, que oferisca el millor servei públic perquè el transport públic siga més ràpid, més còmode i més barat. I ací hi ha un gran dèficit als pobles de València que nosaltres, el Partit Socialista, volem solucionar”, ha manifestat la candidata socialista durant la presentació de les mesures del pla En Menys Temps (EMT) que ha realitzat aquest matí en Borbotó al costat de la candidata a la Regidoria de Mobilitat, María Pérez, i a l’alcalde de Borbotó, José Giménez.

“Volem arreglar el problema que existeix actualment als pobles de València i que fa que els seus veïns i veïnes tinguen temps de recorreguts elevats per a connectar-se amb la ciutat i moltes parades. Per això, hem proposat noves línies exprés que connectaran tots els pobles de València amb la ciutat de manera ràpida, amb una parada, reduint, per tant, al mínim possible el temps que passen pujats a l’autobús”, ha continuat la pròxima alcaldessa de València.

Pérez, per part seua, ha incidit en què els veïns i veïnes dels pobles “tenen el mateix dret a tindre un transport públic de qualitat que la resta de barris de València com Ciutat Vella o l’Eixample. El lloc de residència no ha de ser un element diferenciador en els serveis públics ni una barrera perquè la ciutadania se sume al transport públic”. Per això, ha explicat que les huit línies expresses que contempla el pla EMT per a unir els pobles amb el centre només tindran una parada en el trajecte que els permetrà connectar-se a més amb la xarxa de Metrovalencia o amb la resta de línies d’autobús. Aquests nous recorreguts complementaran l’oferta d’autobusos ja existent.

Les noves línies del Pla EMT que ha presentat Gómez milloraran el servei de transport públic als veïns i veïnes de tots els pobles. Les línies del Saler, Pinedo, El Palmar i El Perellonet tindran una parada a la Ciutat de les Arts i les Ciències abans d’arribar al seu destí, Porta de la Mar.

Les línies que connecten Castellar-l’Oliveral i Forn d’Alcedo, tindran una parada en el Bulevard sud abans de finalitzar en l’Estació de Xativa de Metrovalencia-.. Les línies de Benifaraig-Borbotó i Carpesa-Poble Nou realitzaran una parada en el metre de Benimaclet, abans de finalitzar el trajecte en Porta de la Mar. Per a Cases de Bárcena es modificarà la línia 16 perquè disposen de connexió ràpida amb el metre de Meliana amb una parada d’autobús, segons ha explicat Pérez.

Aquestes huit línies exprés i la connexió de Cases de Bárcena que es plantegen en el Pla En Menys Temps, ha destacat la candidata socialista a la Regidoria de Mobilitat, “milloraran substancialment els temps de trajecte que ofereix actualment l’EMT de fins a 45 minuts amb 22 parades en, per exemple, Castellar-l’Oliveral i Forn d’Alcedo, o els 49 minuts que es tarda actualment a arribar al Palmar amb 20 parades. Proposem un sistema més àgil i ràpid que done el millor servei possible als veïns i veïnes dels nostres pobles”, ha finalitzat Pérez.