Menú

Sandra Gómez regalarà un llibre a cada xiquet o xiqueta que nasca a València

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que quan siga alcaldessa entregarà un bo als pares de cada xiquet o xiqueta que nasca a València perquè puguen comprar-li el seu primer llibre en la llibreria del seu barri i elaborarà un Pla Municipal de Foment a la Lectura que integrarà la xarxa de Biblioteques Municipals, les biblioteques escolars i les llibreries de la ciutat. “Hui en el Dia del Llibre no sols vull recomanar que la gent llija més llibres sinó també que compren en les llibreries del seu barri perquè és un comerç que hem de protegir i que cuidar. Per això, quan siga alcaldessa, cada vegada que nasca un xiquet o una xiqueta a València li regalaré un llibre”, ha manifestat.

La pròxima alcaldessa de València ha avançat la seua proposta en El Cresol, una llibreria de Patraix dirigida per Nacho Larraz, triada com la millor de València en 2022 i que ha visitat aquest matí amb motiu de la celebració del Dia del Llibre juntament amb Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural, i María Pérez, candidata socialista a la Regidoria de Mobilitat. “És fonamental fomentar l’hàbit de la lectura des d’una edat molt primerenca i amb aquesta iniciativa, a més d’introduir als xiquets i xiquetes en el món dels llibres, també contribuïm a recolzar al teixit empresarial cultural dels nostres barris com són les llibreries”, ha explicat Gómez.

“Com a alcaldessa, regalaré un bo als pares dels xiquets i xiquetes que nasquen a València perquè puguen comprar un llibre infantil en una de les llibreries de la ciutat de València per a fomentar des que són ben xicotets els hàbits de lectura”, ha manifestat la candidata socialista.

La candidata socialista ha detallat, d’altra banda, que el Pla Municipal de Foment de la Lectura que proposa el Partit Socialista activarà cicles d’activitats organitzades per l’Ajuntament en els quals es finançarà la presentació de llibres d’autors valencians i de la resta d’Espanya. “Amb aquesta mesura, es pretén incrementar l’hàbit de la lectura, recolzar als autors i autores i procurar beneficis a tota la cadena de la lectura: editorials, llibreries, biblioteques i distribuïdors, així com clubs de lectura, associacions professionals o col·lectius lectors. A més, aquest Pla impulsarà també els llibres de lectura fàcil des d’un marc d’inclusió perquè la lectura siga accessible a tots i totes, l’alfabetització digital”, ha finalitzat la pròxima alcaldessa de València.