Menú

Sandra Gómez proposa protegir el dret a l’habitatge de joves i famílies

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que la seua formació ha presentat una moció al Ple Municipal del mes d’abril amb la qual es proposen “protegir el dret a accedir a un habitatge de joves i famílies” que, segons ha explicat durant el repartiment de propostes de Futur per a València en el Passeig Marítim, “són els qui estan patint especialment la pujada dels preus”. En aquest sentit, ha indicat que l’Observatori de l’Habitatge de la UPV assenyalava en un informe que el preu de l’habitatge s’havia disparat en 3 anys un 50 per cent, tensionant els preus en tota l’àrea metropolitana, mentre que altres informes situen la pujada del preu del lloguer en els últims 12 mesos entre un 8 i un 37 per cent.

Davant aquesta situació, Gómez ha posat en valor la bateria de mesures que s’han impulsat des de l’Ajuntament de València “per a ajudar famílies i joves a accedir a l’habitatge, al mateix temps que impulsa mesures per a dificultar a les entitats i fons voltor enriquir-se amb l’habitatge”. Així, ha recordat que, juntament amb el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán, va promoure “augmentar la càrrega fiscal sobre aquelles operacions especulatives que té l’habitatge com a objecte de compravenda”.

Igualment, s’han desenvolupat mesures des d’altres de les àrees de gestió socialista com ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer assequible amb la construcció per part de AUMSA de 340 habitatges i 88 a través del Pla Cabanyal, entre altres.

La pròxima alcaldessa de València ha recordat que també la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya estan ampliant el parc públic d’habitatge. El Govern de Pedro Sánchez promovent al voltant de 1.300 habitatges en lloguer assequible a la nostra ciutat i el Consell de Ximo Puig reactivant l’edifici de Sociópolis amb 184 habitatges, desenvolupant habitatge a través del Evha o exercint el dret de tanteig i retracte.

“La nefasta gestió del PP durant dues dècades ens va relegar al furgó de cua com a disposar d’un parc públic d’habitatge ampli amb el qual poder actuar contra els moviments especuladors”, ha advertit i ha apuntat que aqueix “és el model al qual volen tornar, on l’habitatge és un bé de luxe al qual les famílies treballadores i les persones joves no poden accedir”.

Per això, Sandra Gómez ha anunciat que en el pròxim ple municipal els socialistes plantejaran una moció per a “frenar el preu del lloguer declarant zona tensionada tota la ciutat, mobilitzar les propietats de la Sareb, ratificar l’acord d’executar els 1.700 habitatges destinades a lloguer assequible i en col·laboració públic-privada mobilitzar sòls que estaran destinats a habitatge social i lloguer assequible”.

En aquest sentit, s’ha referit a l’anunci realitzat hui pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que l’Institut Valencià de Finances (IVF) finançarà la promoció d’habitatges de lloguer assequible. Gómez ha recollit el guant llançat pel cap del Consell i ha anunciat que en els sòls dels quals disposa l’Ajuntament de València promourà la construcció d’habitatge públic, mitjançant la col·laboració públic-privada.