Menú

Sandra Gómez anuncia el Pla EMT amb 11 noves línies amb freqüències de 5 minuts

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí el Pla EMT (En Menys Temps), la proposta dels socialistes per a transformar l’empresa municipal d’autobusos amb un augment global de les freqüències de pas, una millora general del servei i una nova configuració com a autèntica xarxa metropolitana. “Tenim un objectiu fonamental i és que l’EMT siga una empresa forta, que done un servei útil i que porte al fet que cada vegada més veïns i veïnes de València i de la seua àrea metropolitana usen els autobusos municipals per a desplaçar-se per tots els barris de la ciutat perquè són molt millor opció que utilitzar el seu vehicle privat”, ha indicat.

Gómez ha detallat juntament amb la candidata socialista a la Regidoria de Mobilitat, María Pérez, que una de les principals mesures del pla serà la creació d’11 Línies d’Alta Freqüència que connectaran tots els barris de la ciutat amb una freqüència de pas de 5 minuts enfront dels 14 minuts de mitjana actuals de l’EMT. “L’objectiu és que els usuaris de l’EMT esperen el menor temps possible en les parades i arribe com més de pressa millor a la seua destinació. La velocitat comercial dels autobusos de l’EMT de València és un 14% inferior al de la mitjana espanyola i, per això, posarem en marxa aquestes 11 línies que articularan tots els barris i que reduiran a menys de la meitat el temps d’espera”, ha manifestat la futura alcaldessa de València.

“Aquesta és la nostra proposta perquè l’EMT ens ajude a moure’ns en menys temps, amb menys temps d’espera en la parada, menys temps pujats a l’autobús i, per tant, fer de la mobilitat pública el mitjà més competitiu, el més còmode, el més ràpid i el més àgil i tot això, a més, amb una empresa sostenible i eficient econòmicament que done un bon servei al mateix temps que dispose d’una bona direcció, estiga ben organitzada i ben gestionada”, ha subratllat.

Pérez, per part seua, ha incidit en què el Pla EMT implantarà una “autèntica visió metropolitana” en l’Empresa Municipal de Transports amb més carrils bus compartits amb els vehicles de la xarxa metropolitana així com la integració de les parades dels autobusos metropolitans en les marquesines de l’EMT. “En l’Autoritat Metropolitana del Transport hem treballat durant aquests últims anys en la creació d’una xarxa metropolitana a la ciutat de València i aqueixa és la visió que volem implantar també en l’EMT”, ha manifestat.

“Hem creat nous serveis de caràcter metropolità, amb noves concessions i llançadores als polígons industrials en l’Autoritat Metropolitana del Transport que estan funcionant de manera òptima gràcies a la minuciosa planificació que hem realitzat en coordinació amb els centres laborals. Aqueix treball de planificació és el que volem traslladar ara a l’EMT per a rellançar-la amb nous serveis que s’ajusten a la demanda i que es torne a utilitzar. L’EMT és l’operador que més ha tardat a recuperar la demanda prèvia a la pandèmia mentre que Metrobús i Metrovalencia no sols han recuperat sinó que l’han incrementada substancialment”, ha dit.

Pérez ha incidit en què les noves línies d’alta freqüència són part de la reorganització que els socialistes volen realitzar en l’EMT perquè deixe de tindre una “visió hostil” cap a la resta de mitjans públics de transport. “Volem retornar a l’EMT al lloc en el qual ha d’estar perquè si la gent es puja al transport públic és perquè realment dona resposta a les seues necessitats. Per això, hem llançat la nostra proposta de la xarxa EMT En Menys Temps amb 11 línies amb autobusos que passaran cada cinc minuts”, ha continuat.

Les nova xarxa té una configuració radial i també transversal. Les noves línies d’alta freqüència uniran Beniferri-Malva-rosa; Cabanyal-Benicalap; Natzaret-Soternes; Patacona-Benicalap; Circular Centre; Cabanyal-Barri de la Luz; Benimaclet-Malilla; Torrefiel-Malilla; Sant Isidre (Vara de Quart)-UPV; Circular Transits; i La Torre-Ciutat Vella.