Menú

Sandra Gómez destaca el “consens i el diàleg” de Calabuig per a resoldre el futur de la Marina

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha ressaltat “el diàleg, el consens i l’assossec” del nou president de l’Autoritat Portuària de València, Joan Calabuig, per a continuar millorant la relació de la ciutat amb el Port. “És la persona idònia per a aquest nou inici en el qual és fonamental establir un conveni per al futur de la Marina perquè és absolutament primordial que, una vegada liquidada el deute gràcies al govern de Pedro Sánchez, eixos terrenys parlen de talent, d’innovació, d’inversió, d’empreses i de generació d’ocupació i, per a això, és molt important que la ciutat i la Generalitat Valenciana siguen part d’eixe nou inici de futur”, ha manifestat.

La futura alcaldessa de València ha incidit en què aquesta nova etapa del Port amb Joan Calabuig al capdavant servirà també per a “resoldre el deute pendent que té València amb el barri de Natzaret amb actuacions com el Parc de Desembocadura, les obres de la qual finançarà al 75% el Port, així com per a continuar avançant en matèria de sostenibilitat com una oportunitat de futur de generació d’ocupació i de creació de riquesa. En definitiva, crec que la figura de Joan Calabuig permetrà que hi haja un nou inici per a les relacions entre el Port i la ciutat de València on imperarà el diàleg, el consens i l’acord sota les premisses de la sostenibilitat”, ha continuat.

La vicealcaldessa de València, prèviament, ha destacat la labor realitzada en el Port per Aurelio Martínez, a qui ha agraït els passos importants que es van materialitzar durant la seua presidència “en la modernització del Port, principalment en el treball emprés perquè aquesta infraestructura poguera funcionar de manera sostenible amb energia renovable”. “Crec que eixa aposta va ser un gran pas, un avanç que ha deixat una empremta molt important en el Port que hem de reconéixer i agrair”, ha afirmat.

Igualment, ha reconegut a Martínez l’acord amb la ciutat de València per a establir un nou marc estratègic amb el qual poder generar una façana litoral entre Natzaret i el port de València. “Gràcies a aquest conveni, hem pogut desembossar un dels grans parcs que quedaven arracades de desenvolupar de la ciutat de València com el parc desembocadura. Aquest govern pot dir amb orgull que finalitzarà l’enjardinament del llit del riu Túria i això ha sigut gràcies a la col·laboració i al lideratge que ha dut a terme Aurelio Martínez que, després de 24 anys de govern del Partit Popular, no s’havia pogut resoldre”, ha finalitzat.