Menú

Sandra Gómez llança la seua proposta perquè cap comissió es quede sense plantar falla

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia, Sandra Gómez, ha anunciat la seua proposta perquè cap comissió de la ciutat es quede sense plantar falla per no poder comptar amb un artista faller. La solució va ser exposada per la candidata socialista socialista a la Regidoria de Cultura Festiva, Nuria Llopis, durant la reunió que va mantindre amb els representants del Gremi d’Artistes Fallers.

El projecte ‘No hi ha Falla Sense Artista’ que ha avançat la candidata socialista contempla que l’Ajuntament de València finance les pràctiques de final de curs dels alumnes que realitzen el programa formatiu d’artista faller que s’imparteix en el Gremi. En aquestes pràctiques, els estudiants elaboraran un ‘ninot’ sota una temàtica conjunta a manera de falla experimental que, arribat el mes de març, podrà utilitzar-se per a confeccionar la falla de les comissions que s’hagen quedat sense artista.

“En el Partit Socialista volem donar suport a l’element diferencial de les festes falleres i que cap comissió de la ciutat, pel motiu que siga, es quede sense falla. Per això, hem presentat la nostra proposta al Gremi d’Artistes Fallers amb dos objectius molt concrets. El primer, que totes les comissions tinguen la seua falla. I el segon, donar un suport econòmic als artistes fallers a través de pràctiques finançades que impulsen la formació específica que imparteix el Gremi a través del seu cicle formatiu”, ha manifestat la futura alcaldessa de València.

Gómez ha subratllat que en el cas que totes les comissions tinguen el seu artista contractat i, per tant, falla, els ‘*ninots’ elaborats pels estudiants del curs formatiu del Gremi s’exposen a la Ciutat de l’Artista Faller perquè puguen ser contemplats tant pels visitants de la ciutat com pels seus propis residents. “Cada ‘ninot’ tindrà el nom de cadascun dels estudiants que l’han elaborat perquè la seua obra els servisca d’aparador de cara al següent exercici i que les comissions puguen contactar amb ells per a contractar-los”, ha explicat la vicealcaldessa.

“Des del Partit Socialista secundem indiscutiblement la regularització del sector i el pilar fonamental de la festa que és la falla. Per això, sabent el treball i esforç que fan les comissions per plantar falla, no volem que cap es quede amb la plaça buida en els dies grans de març”, ha conclòs Gómez.