Menú

Sandra Gómez proposa un Pla Estratègic de Relacions Internacionals perquè València siga la referència del Mediterrani

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat durant la trobada que ha mantingut aquesta vesprada amb el Ministre d’Afers exteriors, José Manuel Albares, que, com a alcaldessa, promourà que València siga la primera ciutat que dispose d’un Pla Estratègic de Relacions Internacionals i d’Agermanaments per a posicionar-la com una referència en l’Arc Mediterrani i potenciar la projecció de la ciutat en el món. “Soc conscient del paper estratègic que tenen i tindran les ciutats i, per això, m’agradaria que fórem la primera ciutat amb un Pla Estratègic de Relacions Internacionals que ens permeta competir per l’atracció del talent. Volem ser una ciutat posicionada com una referència en l’arc mediterrani, que tinga bones relacions amb la resta d’Europa i que aprofite totes les oportunitats que ofereix la Unió Europea. I per a això necessitem un pla estructurat”, ha explicat la futura alcaldessa de València a Albares.

Durant la seua intervenció, Gómez ha reivindicat el treball dels socialistes per a aconseguir capitalitats “que han situat a València com un referent en diferents àmbits com el disseny, el turisme o el medi ambient”, i que han permés “passar pàgina de la capital de la corrupció i de les retallades del PP”. “Ho hem fet amb esforç i una gran voluntat política, però ara volem tindre estructurat el nostre objectiu a través d’un pla”, ha continuat.

El Ministre d’Afers exteriors, per part seua, ha mostrat el seu suport a la candidatura de Sandra Gómez a l’Alcaldia de València: “No tinc cap dubte que seràs la pròxima alcaldessa. Ho seràs perquè és el que necessita València. Tens la joventut, la força i la mirada cap al futur”, li ha dit durant l’acte que ha congregat a més de dos centenars de persones en l’Sporting Club de Russafa.

Albares, a més, ha recalcat que el Govern de Pedro Sánchez està “absolutament bolcat amb la Comunitat Valenciana i especialment amb la ciutat de València amb Sandra Gómez al capdavant”. En aquest sentit, el titular de la cartera d’Exteriors ha confirmat que València serà la seu d’almenys dues reunions de lideres europeus durant la presidència espanyola de la Unió Europea. “Sandra no ha deixat de reclamar-me que València havia d’albergar una reunió de la Unió Europea durant la presidència espanyola de la unió Europea. Doncs bé, Sandra ha treballat tant que, al final, no vindrà una sinó almenys dues reunions. I una d’elles, estic convençut, serà ja amb Sandra com a alcaldessa i amfitriona”, ha manifestat durant la trobada que ha protagonitzat amb la candidata socialista per a recolzar-la com la futura alcaldessa de València.