Menú

Sandra Gómez impulsarà un pla de superilles en barris consolidats per a recuperar l’espai públic

La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha presentat aquest matí la seua proposta per a recuperar espai per als vianants en els barris consolidats de la ciutat on existeix un dèficit de zones de convivència i esplai per als seus veïns i veïnes. La futura alcaldessa de València, acompanyada per María Pérez, candidata dels socialistes a la Regidoria de Mobilitat, ha anunciat que, a més de les superilles de la Petxina i d’Orriols (la primera executada i la segona, a l’espera d’adjudicació), el consistori escometrà sota el seu lideratge altres set intervencions en els barris de la Roqueta, Pla del Remei, Tres Forques, Amistat, Montolivet, Ciutat Fallera y Tendetes que permetran combatre l’efecte illa de calor i generaran entorns saludables.

“La proposta del Partit Socialista és generar nous espais compartits perquè els barris han de ser llocs on hi haja qualitat de vida per a viure, on es genere una comunitat de veïns i on s’establisca un teixit social i cívic. I per a això, és absolutament important que hi haja almenys un espai de trobada”, ha manifestat la candidata socialista durant la presentació del mapa de superilles que ha realitzat en el barri de la Roqueta.

La vicealcaldessa ha incidit en què les noves superilles que retornaran l’espai públic als veïns i veïnes s’han previst en barris amb una manca significativa d’aquesta mena de dotacions. “Els barris que hem localitzat per a les superilles són barris que tenen un dèficit important de zones verdes i de zones per als vianants i, per tant, d’espais de trobada”, ha continuat.

“Quan generem una superilla o quan renaturalitzem una determinada zona, estem duent a terme un impacte molt important per a mitigar la contaminació tant acústica com ambiental. És a dir, quan renaturalitzem una zona, fem que el barri respire”, ha explicat.

La pròxima alcaldessa de València ha avançat que entre maig i juny començaran les obres de la superilla de’Orriols, que estaran finalitzades en set mesos, mentre que a principis de 2024 estarà disponible l’estudi de les actuacions en Extramurs i Eixample que definirà com estructurar en aquests districtes les superilles per a triar l’opció que menys afecció tinga per al trànsit i que establirà les alternatives possibles per a l’aparcament. Aquest estudi inclou les superilles de la Roqueta i la de Pla del Remei.

En el primer semestre de 2024, d’altra banda, estaran redactats els projectes de reurbanització de Tres Forques i Tendetes i respecte a Montolivet, es licitarà l’estudi sol·licitat pels veïns i veïnes en el Decidim per a implantar la superilla. En Amistat també es va reclamar l’estudi de la superilla en el Decidim mentre que en Ciutat Fallera està en tramitació el Pla Especial on es proposen les superilles.

Gómez, finalment, ha assenyalat el seu compromís com a alcaldessa en l’execució d’aquests projectes demandats pels veïns i que contribuiran a fer de València una ciutat més verda i més atractiva per als seus veïns i veïnes enfront de la intenció manifestada pel PP de revertir les obres de recuperació d’espai públic per a tornar a la política de carreteres i de contaminació del passat.