Menú

L’Ajuntament adjudica el centre esportiu del Parc Central per 6 milions d’euros

L’Ajuntament de València ha naprovat en la Junta de Govern l’execució del projecte d’habilitació de la Nau 1 del Parc Central, la que recau al carrer de les Filipines, que passarà a convertir-se en un centre esportiu. La inversió és de 6 milions d’euros. El termini d’execució d’este projecte és de 15 mesos i permetrà dotar al barri de Russafa d’una pista poliesportiva, tres sales esportives, una zona d’aigües i hidroteràpia, vestidors, tant per a la zona d’aigua com per a la d’activitats en sec, i zones annexes tècniques i de servei, emmagatzematge i maquinària.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha explicat que “la Junta de Govern adjudica el contracte de més de 6 milions d’euros per a l’obra que convertirà a la Nau 1 del Parc Central en un centre esportiu i que tindrà un caràcter sostenible i eficient energèticament. Esta nova dotació esportiva disposarà de múltiples sales per a la pràctica d’esports, un pavelló per a la pràctica multiesportiva i, a més, una zona d’aigües per als veïns i veïnes. En els pròxims mesos es realitzarà la formalització per a encetar les obres i podrem gaudir a València d’una nova gran instal·lació esportiva”.

Es tracta d’una intervenció sobre un edifici protegit datat al 1917. El centre constarà de soterrani, planta baixa i primera planta. El projecte municipal ressalta la funcionalitat i correcte dimensionament, la versatilitat, polivalència i la seua integració en la protecció patrimonial de la nau i del projecte global de transformació urbanística.

En la planta baixa es trobarà el vestíbul d’entrada, control i recepció, una cafeteria, la zona de piscina i aigües, una pista esportiva, una sala d’activitats de més de 200 metres quadrats i vestuaris. La piscina, per la seua banda, disposarà d’una làmina d’aigua de 16 per 8 metres, amb quatre carrers, i una profunditat menor de 1,30 metres, que permet l’ús d’activitats aquàtiques en tot l’àmbit de la piscina.

En la primera planta se situarà la sala de musculació de vora 460 metres quadrats i la segona sala d’activitats d’altres 240 metres quadrats. En el soterrani se situaran les instal·lacions i maquinària necessàries per al funcionament de la nova dotació mentre que, en un xicotet edifici annex, s’habilitarà una zona polivalent d’administració i dependències vinculades a la salut i l’esport.

En tot el projecte s’han implementat actuacions encaminades a millorar l’estalvi energètic de l’edifici. Amb les solucions adoptades a través de la geotèrmia s’hi garanteix una reducció de, com a mínim, un 30% del consum d’energia primària no renovable.