Menú

Sandra Gómez: “València continua baixant l’atur de la mà dels socialistes mentre Madrid el destrueix amb el PP”

) La vicealcaldessa i candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha reivindicat el treball realitzat pels socialistes per a aconseguir que València siga la gran ciutat espanyola que més ocupació està creant. Gómez s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer que València ha mantingut al març la tendència de reducció de l’atur dels últims mesos, baixant de la barrera dels 49.000 aturats. “La nostra principal prioritat durant aquests huit anys ha sigut que els valencians i valencianes que busquen treball puguen trobar-ho a la nostra ciutat. I aqueix esforç polític està donant els seus fruits com demostren les dades d’ocupació que hem conegut hui i que ens situen ja per davall dels 49.000 aturats: 48.816”, ha manifestat la pròxima alcaldessa de València durant una visita a la Fira d’Ocupació que se celebra en la plaça de l’Ajuntament.

Gómez ha contrastat el descens de l’atur que s’ha registrat a València al març enfront de l’augment de persones desocupades que ha comptabilitzat Madrid. “Continuarem treballant perquè aqueixes 48.816 persones troben la seua oportunitat, però també hem de celebrar que som la gran ciutat espanyola que més està baixant la seua desocupació al març, un 0,72%, enfront de la destrucció d’ocupació que s’ha produït a Madrid, el gran exemple econòmic del PP. A València, gràcies a les polítiques públiques que hem desenvolupat els socialistes, hi ha 90.000 persones més treballant a la nostra ciutat que en 2015. 90.000 persones que cada matí s’alcen per a anar a treballar, que estan cotitzant en la Seguretat Social, que tenen una ocupació i que, per tant, tenen estabilitat que es trasllada a altres àmbits de la seua vida personal i familiar”, ha continuat.

La candidata socialista ha destacat el treball dels socialistes en ocupació enfront de les “inexistents” polítiques del PP en 2015 a pesar que registraven les pitjors dades de desocupació: “No feien res per a remeiar-ho. Era una ciutat que no creia en lepolítiques d’ocupació. Deien que no eren competències pròpies de l’Ajuntament  de València, però jo sempre he dit que qualsevol problema que afecta els nostres ciutadans sempre ha de ser competència de l’Ajuntament. Per això, quan els socialistes arribem al consistori, ens arromanguem, ens vam posar a treballar i  generem la primera agència de desenvolupament local, que és València Activa. Comencem a desenvolupar una estructura d’atenció, orientació i inserció laboral i, huit anys després, podem concloure que l’aposta que vam fer perquè València tinguera la seua pròpia àrea de treball en el tema d’ocupació i de l’emprenedoria ha sigut un gran encert i un èxit”, s’ha felicitat.

“Les coses no passen per casualitat”, ha finalitzat: “Quan parlem que València és la ciutat que més ocupació neta està generant o que menor taxa de desocupació presenta per habitant de les grans ciutats és gràcies a apostes polítiques com és València Activa i la Fira de la Ocupació”.