Menú

Pla Cabanyal comptarà amb un espai per a la memòria arquitectònica del barri

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha finalitzat la rehabilitació de l’edifici que albergarà la futura seu de la Societat Pla Cabanyal. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana de València, Sandra Gómez, ha destacat que l’immoble, un dels més simbòlics del barri, compta ara amb la màxima protecció després que fora expropiat per a procedir al seu enderrocament durant el govern anterior. “Aquest és un bon exemple de la diferència entre els dos governs. Nosaltres regenerem, rehabilitem, recuperem i obrim el nostre patrimoni a la ciutadania mentre el Partit Popular expropiava, derrocava i destruïa un barri”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, durant la visita a l’immoble que ha realitzat aquest matí.

“Volia ressaltar la importància d’aquesta fita en primer lloc perquè suposa la rehabilitació del nostre patrimoni arquitectònic. Cal recordar que aquest edifici era un element molt singular i vertebrador del barri, que té uns elements ornamentals i patrimonials protegits i que és un dels pocs edificis amb elements interns protegits que hem rehabilitat amb cura, amb cura i amb molt d’afecte. I en segon lloc perquè la primera i la segona planta es dedicaran a aqueixa oficina d’atenció pròxima que és Pla Cabanyal”, ha indicat.

La vicealcaldessa, a més, ha avançat que la planta baixa de l’immoble es rehabilitarà per a obrir-la a la ciutadania. “Encara que és cert que Pla Cabanyal ofereix aqueix servei d’atenció de tots els plans de regeneració i rehabilitació urbana, entenem que al barri li faltava un element que em sembla molt important en el Cabanyal i és un espai obert una espècie que actue d’exposició i museu de tot el que és el patrimoni arquitectònic del Cabanyal”, ha continuat.

Per això, ha confirmat que la planta baixa de l’edifici serà un espai obert “perquè tothom tinga accés a tot el valor patrimonial i històric que té aquest barri perquè mai ningú s’atrevisca a fer marxa enrere en la regeneració del barri que impulsem des de 2015. És molt important que si volem que la gent siga conscient del valor que té aquest barri, el conega de primera mà. Per això, em sembla que la millor idea és que aquesta planta baixa siga aqueix espai per a la memòria i la posada en valor del nostre patrimoni”, ha finalitzat.