Menú

TNW València reuneix 3.000 professionals i consolida la ciutat com a pol tecnològic

TNW València, el festival d’innovació impulsat per The Next Web i Financial Times, juntament amb l’Ajuntament de València, ha reunit a la ciutat líders de la indústria tecnològica, agents d’inversió, startups i experts i ha convertit la ciutat en el cor de la tecnologia. El regidor d’Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuán, ha participat en una taula redona on s’ha abordat el paper de la ciutat en el futur escenari tecnològic, on ha explicat que la col·laboració publicoprivada és clau per a atraure esdeveniments que generen oportunitats com TNW València.

“TNW en La Marina de València ha sigut tot un èxit. Tenim 3.000 participants, més de 1.500 companyies, centenars de directius de grans empreses europees, importants fons d’inversió, que estan veient que València és el lloc on cal estar. Tot això té un impacte molt positiu en l’ecosistema local, té un impacte molt positiu en les oportunitats que té la ciutat de València per a continuar sent la ciutat que més ocupació està generant en estos moments”, ha avançat.

“I este és el model València, un model que es construeix sobre el talent, sobre la qualitat de vida i que es presenta en este TNW València amb empreses emergents, companyies -algunes vingudes d’altres parts i d’altres valencianes, com és el cas de Mercadona, que també està participant en esta fira-“, ha explicat Sanjuán.

“Hem transformat la nostra ciutat amb un objectiu clar: ser un dels 10 pols innovadors més importants de la Unió Europea. Este és el model València. És un model d’èxit i el que li estem dient al món amb esta col·laboració amb Financial Times és que València és el lloc on cal estar”, ha conclòs Sanjuán.

Connexió d’impacte i fòrum de reflexió

Durant els dos dies de l’esdeveniment s’han generat nombroses connexions entre empreses emergents i inversors, s’ha abordat el futur de la tecnologia amb una programació simultània en tres escenaris (Impact, Growth Quarters i Innovation) amb intervencions d’executius de grans companyies, empreses emergents i diferents agents d’inversió.

Durant la primera jornada, la subdirectora d’emprenedoria de València Activa, Lucía Calabria, ha participat en la taula redona ‘The rise of the Spanish tech ecosystem’ juntament amb José Bayón, CEO de Enisa, Christophe Morvan, de Drake Star i el periodista Javier Espinosa, de Financial Times.

“València es convertirà en el que vol ser, en VLC Tech City, estarà en el top 10 d’ecosistemes innovadors. No volem ser Barcelona o Madrid, som diferents i això ens fa bons”, ha emfatitzat Calàbria. A més, des de dimecres els esdeveniments de networking s’han anat celebrant en diferents punts de la ciutat per reunir els i les assistents a este festival tecnològic i per fomentar  les relacions amb l’ecosistema local.

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha tingut gran participació en l’esdeveniment. En un dels estands principals ha donat a conéixer els programes i servicis d’emprenedoria, com VIT Emprén, VLC Tech City o Co-Crega-Et.

Igualment, de la mà de València Activa, han participat també les 13 startups guanyadores de l’última edició dels VLC Startup Awards. A més, el València Ecosystem Pavillion ha allotjat una representació dels principals agents de l’ecosistema emprenedor valencià com a Idees UPV, el Parc Científic de la Universitat de València, CEEI València, ITI, ITE, Redit, Opentop, iTeam. Startup València i Districte Digital.