Menú

S’inaugura el carrer del Capità Langarita, cap de la Policia Local afusellat en 1936

La Regidoria de Protecció Ciutadana ha inaugurat el carrer que porta el nom del capità Gonzalo Tejero Langarita, cap de la Policia Local de València en 1936, afusellat en els primers dies de l’alçament militar contra l’ordre constitucional de la República. L’acte de reparació de la memòria del capità Langarita, ha sigut presidit pel regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano i ha comptat amb la presència de la família.

Per a Cano es tracta de “la història d’una persona que va donar la seua vida per la democràcia. Representa els valors més indestructibles”. Les netes del capità, que han assistit emocionades a l’acte, han agraït “profundament a la Regidoria de Protecció Ciutadana i a l’Ajuntament de València este reconeixement que créiem que no arribaria mai” ha manifestat Ana Tejero, una de les netes del cap de la Policia Local de València en 1936.

“Fa 87 anys que esperem este dia” comentaven els familiars del capità Gonzalo Tejero abans de començar l’acte que s’ha celebrat este matí en el nou carrer que porta el nom del capità. En 1936, l’Ajuntament de València li va posar el nom de Gonzalo Tejero Langarica a l’actual carrer de la Sang. “La corporació ha esmenat hui un deute pendent històric” ha manifestat l’historiador i policia local jubilat, Vicente Gómez Herráiz, qui ha agraït a l’Ajuntament de València i a la Policia Local “el seu bon fer perquè este reconeixement haja arribat fins ací, mai ho haguera imaginat” ha assenyalat este historiador gràcies al qual la història del capità va arribar al regidor Aarón Cano.

“Un dels dies més emocionants que recorde en la regidoria és el ple que celebràrem en què vam concedir la màxima distinció al capità” ha admés el responsable de l’àrea de Protecció Ciutadana, per a qui el capità “és l’exemple de tots i totes aquelles que van patir la persecució, la presó o fins i tot, van pagar amb la seua vida la defensa de la democràcia i dels valors que ens han portat fins ací”.

La Comissió de Cultura, amb la regidora Gloria Tello al capdavant, va aprovar el mes de febrer passat que un nou carrer de València portara el nom del capità Gonzalo Tejero Langarita, afusellat a la Corunya on el va enviar el Govern de la República en els primers dies del colp d’estat, que ha rebut durant estos últims quatre anys els màxims reconeixements que pot atorgar la Policia Local i l’Ajuntament de València.
La Fundació Protegir VLC va gravar un podcast amb la seua història que hui també ha difós en les principals plataformes.
Spotify: https://open.spotify.com/show/3CtaUG542VoM4FPD23n3t2?si=36272f29d17c42cf

IVOOX: https://go.ivoox.com/rf/103422914

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/es/podcast/memoria-justicia-reparaci%C3%B3n/id1679439470

Amazon Music: https://music.amazon.com/podcasts/6afb3e5c-c43b-4874-b754-f6fca2a68f7b/’memoria-justicia-reparaci%C3%B3n’

Google:https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cuc3ByZWFrZXIuY29tL3Nob3cvNTY2NjYxOS9lcGlzb2Rlcy9mZWVk

Spreaker: https://www.spreaker.com/episode/51281312

Deezer: https://www.deezer.com/es/show/5884747

Podchaser: https://www.podchaser.com/podcasts/memoria-justicia-reparacion-5242434

Web Fundació Protegir VLC: https://fundacioprotegirvlc.com/podcast-capitan-gonzalo-tejero-langarita/