Menú

L’Ajuntament de València crea l’oficina municipal d’absentisme escolar

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, s’ha reunit amb els centres educatius, les associacions de pares i mares d’alumnat (AMPA) i representants veïnals del districte de Quatre Carreres, on s’està habilitant la nova oficina de prevenció i reducció de l’absentisme escolar, que facilitarà atenció i informació a les famílies i s’oferiran xarrades de conscienciació a pares i mares d’alumnat absentista. Ibáñez ha explicat que “previndre l’absentisme és un objectiu prioritari, ja que es tracta d’un problema al qual s’enfronten de manera directa i permanent molts centres educatius i que és motiu de preocupació per a tota la comunitat escolar”.

Per a la regidora, “de no detectar, previndre i corregir els casos, esta situació pot repercutir negativament en el ritme d’aprenentatge i la desmotivació i és el primer pas per a l’abandó escolar”. La falta d’assistència a classe sol anar associada a una complexa situació familiar que requereix ser abordada des d’una perspectiva multidisciplinària en la qual participen professionals de diferents àmbits.

En este sentit, Maite Ibáñez ha assenyalat que “enfortim les mesures dirigides a previndre l’absentisme escolar a través d’assessorament, xarrades, tallers per a les famílies o una campanya de sensibilització, i ara, amb la creació de la nova oficina municipal d’absentisme escolar”.

La Regidoria d’Educació desenvolupa el programa d’absentisme escolar municipal amb l’objectiu d’aconseguir la plena escolarització en l’educació obligatòria, un programa que, des de la seua posada en marxa, s’ha reforçat amb noves accions, com la creació de la comissió municipal d’absentisme.

L’objectiu prioritari del servei d’educació és el de portar el seguiment i control de l’escolaritat de l’alumnat que, prèviament, i amb el seguiment del protocol d’actuació, ha estat comunicat pel centre educatiu que té escolaritzat l’alumnat absentista. A més, es treballa amb les famílies per conscienciar-les de tots els avantatges i beneficis que comporta assistir a classe.

Per a la realització d’esta tasca, el Servei d’Educació disposa de personal tècnic especialitzat que fa un treball de camp en coordinació amb el personal tècnic de relacions amb les famílies, Benestar Social i d’altres entitats com a associacions, ONG, Fiscalia de Menors, Conselleria d’Educació, centres escolars i instituts. Ara, la creació d’un espai especialitzat, que s’ubica al carrer de Tirant lo Blanch, facilitarà el treball tècnic, la coordinació i l’accés a la informació i l’ajuda a les famílies.