Menú

La Policia Local rebrà formació sobre discapacitat i inclusió

La Policia Local de València rebrà formació específica en discapacitat i inclusió, gràcies a un conveni signat entre la Policia Local de València i el Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV). Una formació que serà impartida directament per professionals de les diferents entitats que formen esta associació. “Un conveni”, afirma el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, “que serà molt beneficiós per a les dos parts. Nosaltres rebem una formació que ens capacitarà per atendre estes persones com es mereixen, i el CERMI tindrà, a partir d’ara, una proximitat amb els policies locals que els serà molt útil en el seu dia a dia”.

Un dels aspectes més destacats d’este conveni és que la formació serà impartida per persones que coneixen esta problemàtica en primera persona. A més serà una formació que abastarà molts tipus diferents de discapacitats, i permetrà als policies locals tindre una relació directa i duradora amb esta part de la ciutadania.

Este conveni és fruit del treball realitzat des de fa temps per la taula de bones pràctiques, que té com a objectiu aprofundir en les qüestions de caràcter social. “Un treball que pretén superar la concepció d’un cos policial merament reactiu, tal com ho era en els anys 80 per a donar una resposta a la ciutadania des d’un pla social”, ha indicat Cano. Per al regidor, “la diversitat sempre ha existit, però actualment els seus drets s’han reconegut de manera molt més evident i la Policia Local ha de ser capaç de reconéixer i atendre estes diferències, la qual cosa suposarà un pas més en el nostre lema Ajudar i Protegir. Este conveni suposa, a més, una oportunitat per formar i sensibilitzar als agents, el que redundarà en un millor treball d’estos al carrer”.

Per la seua banda el president del Comité d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV), Luis Cayo Pérez, ha destacat que este conveni “suposa un reconeixement de la diversitat i a la inclusivitat”, i afirma que “beneficiarà a les persones amb discapacitat, perquè els policies locals coneixeran millor els seus problemes i podran ajudar-los d’una manera més pròxima”.

Per al Cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, “este acord és un pas més cap a la proximitat del cos, que ens permetrà ser més empàtics amb estes persones que tenen unes necessitats molt específiques, a les quals serem capaces de respondre de manera més pròxima i eficient”