Menú

AUMSA licita una nova promoció d’habitatges en el centre històric

El Consell d’AUMSA aprovarà divendres iniciar la licitació d’obres d’una nova promoció d’habitatge en el centre històric, en este cas al carrer Fos, en els números 7 i 9. Es tracta d’“unsolar que ha romàs dècades buit i que passarà a albergar un nou edifici de set habitatges assequibles”, segons ha explicat la vicealcaldessa i responsable de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

En concret, es construirà un edifici de quatre plantes en el disseny de les quals, segons ha explicat, “ha prevalgut l’accessibilitat, buscant ser un exemple i referent per a la construcció d’habitatges adaptats a diferents situacions i tipus de discapacitat”. “Este tipus d’habitatges no solen estar disponibles en el mercat lliure, havent d’assumir habitualment estos col·lectius diferents reformes i millores en els seus habitatges per a adaptar-les a la seua situació personal”, ha destacat Gómez.

En este sentit, ha insistit que l’edifici projectat al carrer Fos, amb habitatges especialment dissenyats, “permetrà donar una solució a estos col·lectius sense necessitat d’escometre reformes exprofés, facilitant així la disponibilitat d’habitatges adaptats dins del parc públic d’habitatge gestionat per AUMSA”.

Es tracta d’habitatges d’1 i 2 dormitoris, en la distribució dels quals s’ha tingut especial atenció a generar espais més amplis que permeten el gir i maniobrabilitat en cadira de rodes. Es disposen a més portes corredisses que faciliten la seua obertura, i a més com que no són abatibles no envaeixen espai per a la cadira de rodes.

L’equipament dins de l’habitatge també s’adapta a persones de mobilitat reduïda, col·locant barres de suport en banys, seients adaptats, o aixeteries especials. Igualment, tot el mobiliari, com a armaris o cuines s’ha dissenyat amb les altures i elements necessaris perquè siguen accessibles per a usuaris en cadira de rodes. I tots els mecanismes com a endolls o interruptors s’han col·locat a altures que faciliten la seua utilització còmoda.

En totes les zones comunes s’han adoptat també criteris d’accessibilitat que faciliten el seu ús per persones amb discapacitat visual, millorant la il·luminació, senyalitzant escales i desnivells, o diferenciant amb color els mecanismes o elements d’instal·lacions per a ser detectats amb major facilitat. La construcció d’este edifici suposarà una inversió d’al voltant de més d’un milió d’euros, i s’estima un termini d’execució de 22 mesos.

Sandra Gómez ha destacat que amb esta promoció “seran ja 225 els habitatges que es troben en obres, dins de les 327 del pla d’habitatge assequible d`AUMSA”. D’estes, ha precisat que “este estiu s’entregaran dues promocions amb 26 habitatges que podran ser adjudicades en règim de lloguer assequible”.

“Amb actuacions com esta avancem en l’ampliació del parc públic d’habitatge assequible, amb el qual donar resposta a la situació de centenars de famílies amb accés més difícil al mercat de lloguer, i en este cas a més a persones de col·lectius més vulnerables en aqueix sentit, com són les persones amb alguna discapacitat, que no disposen d’una oferta d’habitatge adaptat a les seues necessitats”, ha conclòs.