Menú

València celebra el Dia Mundial del Teatre amb un recorregut per les sales de la ciutat

Les sales de la ciutat han obert les seues portes per a mostrar com són els teatres per dins i com funcionen amb motiu del Dia Mundial del Teatre. S’ha dut a terme un recorregut amb autobús perquè la ciutadania i el teixit associatiu valore la diversitat i quantitat de sales que té la ciutat i la seua programació. S’ha pogut visitar no sols els espais més coneguts de cada teatre, sinó també aquells llocs que romanen ocults a ulls del públic i en els quals es duen a terme treballs en aspectes decisius de cada obra.

Els teatres que s’han sumat a esta jornada han obert les seues portes per a ensenyar els diferents espais de les sales, explicar la seua història, projectes i activitats. La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que a través d’esta iniciativa “hem volgut compartir l’alegria pel teatre amb la ciutadania i el sector, donar a conèixer esta data i animar al públic al fet que gaudisca de les arts escèniques, perquè la millor manera de celebrar el Dia Mundial del Teatre és anant a les sales”. “L’objectiu d’esta celebració ha sigut donar a conèixer el que representa este art per a la cultura a nivell mundial i conscienciar a la gent del valor que tenen les arts escèniques en les nostres vides”, ha afegit la regidora.

Ibáñez, que ha agraït a les sales de la ciutat el que s’hagen sumat a la iniciativa, ha assenyalat que “l’acció pretès donar a conèixer els teatres de la ciutat, posar en valor la varietat i quantitat de sales i animar al públic al fet que seguisca la programació de tots estos espais per a gaudir de les arts escèniques”. A més, el balcó de l’Ajuntament lluïx hui una pancarta amb la imatge commemorativa del Dia Mundial del Teatre, i s’ha repartit per les sales el plànol de la ciutat amb la ubicació dels seus teatres.

Finalment, Ibáñez ha destacat que “la nostra ciutat té una llarga tradició teatral i compta en l’actualitat amb més de 20 sales d’arts escèniques, que són un vertader referent cultural per a la ciutat”. Estes sales oferixen una programació per a tots els gustos, amb obres per a públic familiar, musicals, obres clàssiques, contemporànies, dansa, circ, etc.

En la iniciativa participen el Teatre El Musical, La Mutant, Carme Teatre, Espai Inestable, Sala Russafa, Teatre Flumen, La Rambleta, Sala l´Horta, Teatre Principal, Teatre Olympia, Sala Off, Sala Ultramar, Teatre L’Estrela, Teatre Rialto, La Màquina, Teatre Talía, Teatre Cercle, Artea Espai, Rebombori espai de contes, Sala Matilde Salvador i Teatre Patraix.