Menú

Urbanisme aprova el PAI de Moncayo de Creu Coberta

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat sotmetre a informació pública el PAI de Moncayo en el barri de la Creu Coberta, al districte de Jesús. Esta actuació, tal com ha detallat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, comprén l’àmbit definit entre els carrers de Pianista Amparo Iturbi, Sant Vicent i les edificacions que donen al carrer d’Almudaina. “Es tracta d’una actuació de regeneració urbana molt esperada pels veïns i veïnes de la Creu Coberta, ja que suposarà acabar amb una de les zones més degradades del barri, amb solars abandonats durant dècades, i a l’espera de reurbanitzar espais com les estretes voreres del carrer de Sant Vicent”, ha manifestat Gómez després de la comissió d’Urbanisme.

La nova ordenació d’este àmbit augmenta la superfície d’espais públics que hi havia inicialment previstos. Així, disposarà de 1.100 metres quadrats d’espais lliures i zones verdes; 650 metres quadrats de vial de trànsit rodat, i 3.200 metres quadrats de carrers de prioritat per als vianants. El disseny agrupa bona part de les zones verdes en un gran espai de joc al carrer de Moncayo, integrat als carrers de prioritat per a vianants. A més, preveu una ampliació substancial de la vorera del carrer Sant Vicent que pateix des de fa dècades un greu problema d’accessibilitat per les seues escasses dimensions i que, ara, amb la seua inclusió en aquesta actuació, podrà resoldre’s finalment.

Esta nova actuació urbanística preveu la construcció de fins a 194 nous habitatges en una xicoteta filera de cases unifamiliars integrades en el conjunt existent i altres 4 xicotets blocs d’habitatge de fins a 9 altures que oculten les mitgeres existents en tot l’àmbit.

“Amb esta intervenció s’avança en la recuperació d’aquesta zona, donant solució a un gran buit urbà del barri de La Creu Coberta. A més de la reurbanització i millora d’este àmbit, el PAI de Moncayo connecta directament amb altres importants actuacions en el districte de Jesús, com les revisions i actuacions del PAI d’Enginyers i el PAI d’Artilleria, on les primeres obres d’urbanització finalitzaran en breu i donaran espai a més de mil habitatges protegits”, ha continuat la vicealcaldessa.

A més, ha afegit Gómez, “el soterrament ja en marxa de les vies del tren permetrà iniciar les actuacions corresponents al gran Corredor Verd València Sud, el disseny del qual acabem de conéixer. El projecte guanyador del concurs d’idees defineix per a tots aquests antics terrenys industrials i ferroviaris, nous ecobarris on les zones verdes seran protagonistes, i que culminaran la regeneració definitiva de la Creu Coberta”, ha finalitzat.