Menú

Sanjuán: El PP va convertir la VIU en una agència de col·locació de càrrecs com Catalá

El portaveu del PSPV-PSOE de la ciutat de València, Borja Sanjuán, ha denunciat que tot apunta al fet que el Partit Popular “va convertir la VIU en un agència de col·locació personal de confiança i càrrecs populars com María José Catalá”. En aquests termes s’ha pronunciat sobre les informacions que revelen que la universitat pública que va privatitzar la portaveu del PP “va tindre en nòmina a excaps de premsa amb els consellers Rafael Blasco i José Císcar, una regidora i una responsable d’una fundació que va impulsar Francisco Camps o actualment a María José Catalá”.

Sanjuán ha posat l’accent que la candidata popular “formaria part de les persones privilegiades que el Partit Popular ha col·locat en institucions privatitzades”. “Ella ha d’aclarir quant cobra d’aqueixa universitat, com accedit a aqueixa universitat que ella mateix va privatitzar”, ha assenyalat i a més l’ha emplaçada a “explicar-nos si és ètic i correcte vendre una universitat per una sisena part del que va costar i després beneficiar-se en el personal cobrant una nòmina”.

Referent a això ha denunciat “l’opacitat” que embolica la relació de Catalá amb la VIU perquè ha recordat que “segueix sense revelar el salari que percep com a professora”. En la seua opinió, aquesta actitud “no és ètica, no és estètica i evidentment la inhabilita com a candidata a l’Alcaldia de València” perquè “ha de romandre molt lluny dels diners públics per a evitar que tornen a repetir-se situacions com l’ocorreguda amb la VIU”.

Ha recordat les informacions que apunten que aquesta universitat “s’hauria gestionat malament de manera premeditada i que havia de tindre tota la informació que se li anaven a aprovar noves assignatures que anaven a duplicar el seu valor”. “A la candidata se li acumulen les informacions sobre un presumpte frau en la privatització de la universitat i segueix sense donar cap mena d’explicació”, ha denunciat l’i ha apuntat que “la seua voluntat de ser diputada autonòmica respon a la seua necessitat d’estar aforada”.

Finalment, Sanjuán ha valorat que les informacions de la VIU “ens recorden la manera de gestionar del PP de sempre, que va portar a aquesta ciutat i a aquesta ciutat no sols a la ruïna econòmica sinó també a la ruïna reputacional”. “Ja hem passat pàgina d’aquesta trista època de governs del PP i és ridícul que ahir la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso vinguera a València a faltar el respecte als valencians i les valencianes”, ha argumentat. “Ací no oblidem que l’eix de la prosperitat és l’eix de la trama Gürtel”, ha conclòs.