Menú

València garanteix la celebració de la Copa Davis fins a 2026

L’Ajuntament de València, la Diputació de València i la Conselleria de Turisme de la Comunitat Valenciana han tancat el protocol de col·laboració amb la Federació Internacional del Tenis (ITF) per a acollir fins a 2026 la Copa Davis. “Este acord garanteix una major seguretat jurídica i demostra l’aposta de València per acollir esdeveniments de projecció internacional que deixen un llegat a la ciutat”, tal com ha informat hui el regidor d’Esports, Javier Mateo.

“L’aprovació d’este acord és sens dubte una excel·lent notícia, perquè València en col·laboració amb la Diputació i la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, assegura la celebració de la Copa Davis a la ciutat durant els pròxims anys. A més, deixem la finestra oberta, una oportunitat per a poder albergar en el futur la final de la Copa Davis si tots els factors s’alineen i els interessos de totes dues parts coincidiren”, ha afegit l’edil.

Javier Mateo també ha firmat que “és una magnífica notícia perquè València continua referenciant-se i sent una de les capitals de l’esport en l’àmbit internacional amb proves com esta, que a més, deixen un llegat a la nostra ciutat i fomenten l’esport base en totes les escoles de tenis, veient-se reforçada la Federació de Tenis amb la celebració d’una nova edició d’este esdeveniment”.

La signatura d’este acord constitueix la col·laboració entre les tres administracions públiques i la ITF per a treballar de manera conjunta en el desenvolupament de la Copa Davis durant les següents edicions. Cal destacar que València assumirà la celebració d’este esdeveniment fins a 2026 com a seu de la fase de grups, encara que es contempla la possibilitat d’albergar la fase final en 2024, 2025 i 2026.

Impacte de més de 10 milions d’euros en l’economia valenciana

L’edició de la Copa Davis durant l’any passat 2022 va tindre un impacte econòmic a València de nou milions d’euros, amb més de 1.700 pernoctacions hoteleres a la ciutat. Això va suposar un impacte de més de 10 milions d’euros en l’economia valenciana. A més, cal sumar l’audiència total de 280 milions d’espectadors a escala mundial, i el desenvolupament d’activitats de foment de l’esport base entre la població infantil i juvenil a la ciutat, la qual cosa va suposar la projecció en l’àmbit internacional de la marca València per tot el món.

“Este acord demostra de nou l’aposta de l’Ajuntament de València, i de la ciutat en general, per l’esport i la importància de la col·laboració entre administracions per a desenvolupar esdeveniments de repercussió internacional com la Copa Davis que deixen un llegat a la ciutat”, ha conclòs Javier Mateo.