Menú

València, amfitriona del primer workshop especialitzat en turisme esportiu en Europa

Més de 150 professionals del sector turístic es reunixen estos dies a València amb motiu de ‘Sports and Events’, el primer workshop especialitzat en esport. El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha destacat que “en este esdeveniment es treballa d’una manera conjunta amb el sector turístic, s’analitzen les necessitats i les oportunitats que tenen els esdeveniments esportius per a una ciutat”. Per la seua banda, el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha assegurat que a València “hem sabut generar sinergies i personalitzar les nostres propostes perquè cada turista descobrisca la seua pròpia València, en este cas, l’esportiva”.

Visit València col·labora organitzant esta trobada, junt amb Turisme Comunitat Valenciana i Turisme València. Les sessions que es desenvolupen a l’Hotel Primus congreguen des d’ahir a professionals del sector turístic, entre ells 62 compradors internacionals de més de 20 nacionalitats. Podran comprovar de primera mà algunes de les opcions que oferix València per a la pràctica d’activitats esportives. Entre elles, experiències nàutiques, explorar amb bicicleta el Parc Natural de l’Albufera i el Saler o conèixer el centre històric sobre dos rodes o a peu. Les persones que participen en este esdeveniment degustaran també la gastronomia valenciana i coneixeran espais singulars com La Marina de València o L’Alqueria del Básquet.

El president de Visit València i regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, explica que “hem sabut generar sinergies i personalitzar les nostres propostes perquè cada turista descobrisca la seua pròpia València, en este cas, l’esportiva”. A més, ha afegit que “a la nostra ciutat comptem amb experiència en celebració de grans esdeveniments, a més del nostre bon clima, orografia, i els espais naturals”. “La nostra excel·lència com a destí, el nostre model turístic, la nostra experiència i la versatilitat de la ciutat, han fet de València la ciutat perfecta per al primer Sports and Events”, assegura el regidor.

Per la seua banda, el regidor d’Esports, Javier Mateo, recalca que “per a l’entorn esportiu és una ocasió excel·lent que se celebren este tipus de trobades a la ciutat. En este esdeveniment es treballa d’una manera conjunta amb el sector turístic, s’analitzen les necessitats i les oportunitats que tenen els esdeveniments esportius per a una ciutat”. “A més, tindre ací als principals organitzadors d’esdeveniments esportius permet mostrar tots els atributs de la ciutat, i han pogut comprovar que València, no sols és la millor ciutat del món per a viure, sinó que també és la millor ciutat del món per a organitzar esdeveniments esportius”, ha assegurat Javier Mateo.

L’objectiu és situar a València com a ciutat idònia per a la celebració d’esdeveniments esportius així com ressaltar les seues possibilitats com a destí idoni per a practicar esport, tant a escala professional com aficionat.

València, destí referent de celebració d’esdeveniments esportius

La ciutat té una àmplia experiència a acollir esdeveniments esportius de primer nivell com la Mitja Marató i la Marató, la segona més ràpida del món. Cal ressaltar també uns altres grans esdeveniments esportius que se celebraran a la ciutat, com el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica en les instal·lacions de Fira València el mes d’agost. I en 2026 la ciutat es convertirà en seu dels Gai Games.