Menú

L’Ajuntament de València destina 30.000 € com a ajuda d’emergència als afectats pel terratrèmol a Síria

L’Ajuntament de València ha destinat 30.000 euros com a ajuda d’emergència per cobrir les necessitats humanitàries de les famílies palestines que es trobaven allotjades en camps de refugiats situats a Síria durant el sisme. Amb l’ajuda es realitzaran accions dirigides a la distribució de subministraments mèdics i articles essencials, aliments, suport psicosocial continu a les escoles i centres de salut d’UNRWA, suport d’emergència a famílies desplaçades a través de subsidis de lloguer i assistència en efectiu.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha anunciat esta ajuda després de reunir-se amb Lorena Gamito, Directora Departament Acció Humanitària, Desenvolupament i Emergències d’UNRWA Espanya, Sara Gimeno, Delegada UNRWA CV, i Esther Zabala, Tècnica Acció Humanitària UNRWA CV, els qui li han transmés de primera mà la situació a Síria i les actuacions d’ajuda humanitària que s’estan desenvolupant allí.

L’aportació es tramitarà a través d’UNRWA, Agència de l’ONU per a la població refugiada de Palestina a Orient Pròxim, organització que treballa des de fa dècades proporcionant ajuda humanitària i d’emergència a la població refugiada de Palestina. Ibáñez ha explicat que “la regidoria disposa d’una partida de 30.000 euros reservada per a ajuda humanitària i emergències, i la situació requerix que siga dirigida a esta catàstrofe”.

Des que es va produir el terratrèmol que va devastar Turquia i el nord de Síria moltes persones seguixen sense trobar als seus familiars, sense poder tornar a les seues llars perquè ja no són segurs i sense poder cobrir les necessitats bàsiques. “Les necessitats de les persones afectades continuen sent massives i han de ser ateses amb urgència”, ha recordat la regidora, qui ha afegit que “milions de persones s’han quedat sense casa i viuen en botigues”. “Els damnificats afronten una reconstrucció que serà llarga i l’ajuda internacional és imprescindible”.

Per la seua banda, Lorena Gamito, ha explicat que “després de les primeres setmanes d’actuacions d’emergència, ara unes de les necessitats més apressants són els kits d’higiene per a totes aquelles famílies que han perdut les seues llars”.

Al voltant de 46.536 persones refugiades de Palestina s’han vist afectades pels sismes en els campaments d’UNRWA de Latakia, Neirab, Ein el-tal i Hama. Han perdut a sers estimats, les seues llars i necessiten ajuda urgent per sobreviure.

Abans dels terratrèmols i després de 12 anys de guerra, la situació de les persones refugiades de Palestina ja era molt complicada al país. El 40% d’elles seguia desplaçada pel conflicte i el 57% tenia un consum d’aliments deficient. Les conseqüències de la crisi econòmica i els efectes del terratrèmol han provocat que la crisi humanitària es trobe en el pitjor moment des de l’inici del conflicte.

Per poder continuar fent costat a les famílies refugiades a Síria, UNRWA ha llançat una crida d’emergència per al finançament d’actuacions d’emergència en estos campaments.