Menú

Urbanisme aprova el projecte de la primera fase del Parc de Carolines en Benimàmet

L’Ajuntament de València aprovarà este divendres en la junta de Govern Local el projecte de la primera fase del Parc de Carolines en Benimàmet. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que amb este projecte “es pretén recuperar l’ampli espai de la vora urbana amb una gran zona verda que done continuïtat a l’actual Parc Lineal, connectant així tot el poble amb una potent infraestructura verda d’1,5 quilòmetres. El Parc Coves Carolines serà l’espai lliure de referència de Benimàmet que donarà resposta a les necessitats d’esplai, joc, esport i socialització dels veïns i veïnes”.

L’execució del futur gran parc de Benimàmet es realitzarà per fases. En la primera, que s’aprova esta setmana i que ben aviat eixirà a licitació, s’abordaran les unitats funcionals de major prioritat com el talús sobre la CV-31-Carrascal Nord, l’Albereda Central al carrer Campament o la Rotonda Nord. Així, pel que fa a la CV-31, el nou parc proporciona una solució mediambiental a la presència de grans estructures viàries que envolten el poble, “projectant un bosc mediterrani que funcione com a pantalla acústica i filtre de contaminació atmosfèrica. El projecte manté i aprofita, a més, la topografia existent sense alterar el curs natural de les aigües d’escolament, per a les quals es plantegen a més sistemes de drenatge urbà sostenible que faciliten la seua infiltració al terreny natural”, ha explicat Gómez.

L’avinguda central es transforma en una albereda d’àmplies voreres arbrades amb espais d’estada annexos que conviden a entrar al parc i doten d’ús al viari. El disseny de la via facilita el seu encreuament connectant els recorreguts interns del parc. Així, el viari que actualment dividix l’àmbit, es convertirà en un espai que, fins i tot permetent el pas del trànsit motoritzat, connectarà les dos parts del parc.

Finalment, el traçat de la nova albereda modifica l’actual disseny del carrer Campament, per la qual cosa resulta necessari solucionar la seua confluència amb els carrers Cocentaina i San José. Per a això, es projecta l’execució d’una nova rotonda enjardinada.

La resta d’espais del parc, a desenvolupar en fases posteriors, mantenen la preexistència de les antigues coves, recuperant la memòria patrimonial del poble i integrant-la en el nou jardí, on a més es fomenten els usos col·lectius i d’esbarjo, amb zones de joc, biosaludables, o esportives. Així, sobre l’espai de darrere del velòdrom, al carrer Cocentaina, se situarà el nou camp de futbol i albergarà també zones d’escalada i altres instal·lacions esportives.