Menú

Sanjuán sobre el Cas Catalá: una persona amb la seua trajectòria ha d’estar lluny dels diners públics

El portaveu del PSPV-PSOE de la ciutat de València, Borja Sanjuán, ha advertit hui que “una persona amb la trajectòria que té María José Catalá ha de romandre molt lluny dels diners públics per a evitar que tornen a repetir-se situacions com l’ocorreguda amb la VIU”. En aquests termes ha valorat les últimes informacions sobre el Cas Català que revelen que la universitat pública que l’actual candidata del PP va privatitzar sent consellera d’Educació “va duplicar el seu valor un mes després de la seua venda”. 

Referent a això, ha advertit que “cada vegada hi ha més indicis que es va gestionar malament deliberdament i és més evident que com a consellera havia de tindre tota la informació sobre que a aquesta universitat se li anaven a aprovar noves assignatures que anaven a duplicar el seu valor”. “A la candidata se li acumulen les informacions sobre un presumpte frau en la privatització de la universitat i segueix sense donar cap mena d’explicació”, ha denunciat i ha apuntat que “sembla que és clar que la seua voluntat de ser diputada en les Corts respon a una necessitat d’estar aforada”. 

En aquest sentit, ha recordat que María José Catalá “va privatitzar aquesta universitat sent consellera i actualment està contractada però oculta quant cobra”. A més, ha advertit que el “cas Catalá s’està agreujant perquè ara ja no sols és que oculte el seu sou sinó que la va vendre per la meitat del valor que tenia només un mes després de dur a terme l’operació”. Per tant, ha apuntat que es tractaria de “un ‘pelotazo’ per a afavorir a una empresa privada en la qual després ella mateixa està contractada, ocultant el seu sou”. 

Davant aquesta situació, Borja Sanjuán ha manifestat que després d’aquestes informacions sobre “la seua mala gestió i un presumpte ´pelotazo`, María José Catalá està inhabilitada per a acostar-se als diners públics. Una persona que va actuar així com consellera i que evidentment va perjudicar l’interés general i les arques públiques el millor que pot passar és que de quede molt lluny dels pressupostos de València i hauria de pensar-se si dimiteix com a candidata”.