Menú

Sandra Gómez: “Garantirem que la Falla siga la protagonista de la festa”

La vicealcaldessa de València i candidata a l’Alcaldia, Sandra Gómez, ha reiterat la seua voluntat de “garantir que la falla siga l’autèntica protagonista de la festa, un dels motius pel qual s’han reconegut Patrimoni Immaterial de la Humanitat i la raó per la qual venen més visitants cada any”. Per a això, ha assenyalat que el recaptat per la taxa turística hauria de destinar-se en el període comprés de l’1 al 19 de març al gremi dels artistes fallers perquè “la cultura i l’art siguen el valor diferencial” de les festes josefines.

Gómez que ha agraït tant a fallers com a visitants la “responsabilitat” i el “bon comportament” d’aquests dies per a fer de les Falles de 2023 unes festes “segures”, ha apuntat que es tracta de “unes festes de barri i és normal que en el centre es concentren més persones perquè es tracta d’una festa oberta que compartim amb tothom”. Igualment, ha posat l’accent que s’ha avançat molt per a fomentar la convivència i ha apostat per “millorar la línia de restringir els horaris de revetles, dels petards i de reforçar el control sobre totes les activitats que es desenvolupen entorn de les Falles”.

Sandra Gómez ha assenyalat també que ha de valorar-se “concentrar els dies festius en la setmana de Falles per a afavorir la conciliació laboral i festiva” i ha defensat que enfront d’altres celebracions es tracta de “unes festes de barri, que se celebren en les comissions i que, per tant, tenen un arrelament territorial molt important”. “Unes festes en les quals l’important no és l’oci nocturn sinó l’art i la cultura”, ha destacat i per això ha insistit que és “necessari cuidar als artistes fallers i que la taxa turística es destine al sector, especialment a aquest gremi per a garantir que la Falla continue sent la protagonista de la festa”.