Menú

València registra al febrer la major pujada d’afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats espanyoles

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de febrer de 2023, València registra la major pujada d’afiliacions a la Seguretat Social del mes entre les principals ciutats espanyoles, en aconseguir les 425.719 persones afiliades, una xifra rècord dels mesos de febrer i el segon millor dada registrada des de 2006.

La xifra de persones afiliades ha crescut un 1% respecte al mes de gener i un 4,1% respecte al mes de febrer de 2022, la qual cosa suposa un increment de 16.708 cotitzadors tan sols en l’últim any.

“Mentre València incrementa un 1% les afiliacions a la Seguretat Social, Madrid ho fa a penes un 0,6%, com Alacant, i Màlaga ho fa un 0,7%. Les xifres que hui hem conegut tornen a demostrar que som motor de generació d’ocupació en el conjunt nacional, un fet que es ratifica mes rere mes”, ha assenyalat Sanjuan.

“València destaca com la gran ciutat que més ocupació està creant. Aquest mes tenim el segon rècord d’afiliacions a la Seguretat Social des de fa 17 anys; i aquestes xifres, al costat de les d’atur -València ha reduït la desocupació en un 29,3% des que entrem a governar- mostren la consolidació de l’ocupació a la ciutat de València”, ha destacat el regidor d’Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán.

A més, València continua liderant el rànquing de les ciutats amb major pes d’autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València compta amb un 13,6%, Barcelona un 10,5%, Alacant un 10,3% i Madrid un 8,9%.

“Aquest mes continuem sent la ciutat amb major pes de persones autònomes. Mentre altres grans ciutats com Madrid tenen menys d’un 9% de persones autònomes del total d’afiliacions a la Seguretat Social, a València superem en quasi 5 punts aquesta xifra, la qual cosa ens reafirma com a ciutat emprenedora. Aquestes dades reflecteixen que les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això els donem suport amb diversos programes i serveis com els que impulsem des de València Activa, com les ajudes Empra, Emprén i Ocupa Dona+”, ha assegurat Sanjuán.