Menú

València dona suport a la xurreria sense gluten que contribuïx per aconseguir unes falles més inclusives

Les persones afectades de celiaquia també poden gaudir de la tradició de menjar xurros i bunyols amb xocolate durant les festes falleres. València compta amb un lloc de venda en el qual es garanteix l’elaboració d’estos productes exempts de gluten. Esta xurreria itinerant, impulsada per l’Ajuntament i l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), “contribuïx en la política municipal de generar unes festes més inclusives que tenen en compte tota classe de necessitats”, tal com ha informat hui el regidor de Salut, Emiliano García, després de visitar este establiment ubicat en el número 41 del carrer Jesús.

El regidor de Salut i Consum, Emiliano García, ha ressaltat “la importància que totes les persones puguen gaudir en igualtat dels tradicionals xurros i bunyols en Falles, sense que existisquen els impediments que poden patir les persones celíaques per a trobar este tipus d’aliments durant la resta de l’any”.

Els regidors han entregat a la família Ruiz Pons, fundadors de l’empresa Churrosnumerosos.com, encarregada d’este lloc de venda itinerant, un diploma de reconeixement “per fer valdre la seua labor en nom de la inclusió i pel seu el suport a les persones celíaques”. Segons García, “iniciatives com esta ajuden al fet que totes les persones puguen gaudir amb seguretat de les tradicions falleres, i generen unes festes més inclusives, que tenen en compte tota mena de necessitats”.

Churrosnumerosos.com va nàixer l’any 2007 amb la filosofia de col·laborar amb el col·lectiu celíac, i fa més de 10 anys que  elabora masses fregides sense glútens amb l’objectiu de mantindre els mateixos preus que s’apliquen als productes amb glútens. D’altra banda, l’Ajuntament de València col·labora des de fa més de 20 anys amb l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), en el control dels productes sense glútens elaborats en obradors artesanals. I esta entitat treballa per donar resposta a les necessitats de les persones celíaques i els seus familiars amb residència en la Comunitat Valenciana, desenvolupant les seues activitats en coordinació amb la resta d’associacions del territori nacional englobades en FACE (Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya), entitat de la qual és membre actiu.