Menú

L’Ajuntament de València usa drons en l’Albufera per controlar la població de mosquits

Els vols d’inspecció s’han realitzat per primera vegada en la zona d’emmallades del Parc Natural per a vigilar els focus de cria. Segons el Regidor de Salut i Consum, Emiliano García, “estos vols s’han realitzat en coordinació amb l’oficina tècnica del Servici Devesa-Albufera i amb la Direcció General del Parc Natural, ja que el treball en equip necessari per a preservar la riquesa natural de L’Albufera”.

L’Ajuntament de València ha realitzat una sèrie de vols amb drons equipats amb diferents tipus de càmeres d’enregistrament en L’Albufera. L’objectiu és monitorar les possibles granges de mosquits en la zona, a través del Servici de Sanitat municipal. El Regidor de Salut i Consum, Emiliano García, explica que “l’objectiu no és un altre que controlar, amb tractaments d’origen natural que actuen específicament sobre les larves de mosquit, l’aparició de brots de població d’insectes durant les pròximes setmanes”.

Per primera vegada, Lokímica, l’empresa encarregada del control de plagues a la ciutat, ha emprat estos drons d’última generació al Parc Natural, en concret en una de les zones interdunares d’inundació temporal (denominada emmallades) on es concentren gran part de les granges de mosquits en l’enclavament natural. L’objectiu d’estes noves intervencions és vigilar els focus de cria críptics de mosquits en l’espai natural protegit.

A causa de les característiques d’este entorn natural, l’Ajuntament ha realitzat els vols en coordinació amb l’oficina tècnica del Servici Devesa-Albufera i amb la Direcció General del Parc Natural. Per a García, es tracta de “un treball en equip necessari per a preservar la riquesa natural de L’Albufera”.

Els tractaments al Parc Natural es realitzen amb productes d’origen biològic, que actuen de manera específica contra les larves de mosquits. Així es complix amb els requisits d’este entorn, que protegixen la biodiversitat que hi ha en este lloc tant de fauna com de flora. D’esta manera, el consistori treballa de manera preventiva “per a evitar l’aparició de brots poblacionals d’insectes durant les pròximes setmanes”, assenyala l’edil.

Programa de control de mosquits durant tot l’any

Per la seua banda, l’Ajuntament de València duu a terme el programa de control de mosquits per a previndre la seua aparició durant tot l’any. El personal tècnic aplica estos tractaments de manera periòdica i programada en les diferents zones de la ciutat per a evitar la proliferació d’estos insectes. Els tractaments es duen a terme tant en el mitjà urbà com en les pedanies, l’Albufera, l’horta i les séquies.