Menú

Sandra Gómez: “Gràcies a la gestió del PSOE, hem resolt el pufo econòmic que va deixar el PP a València”

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l’Alcaldia, Sandra Gómez, ha posat en valor la mà esquerra que ha aplicat el Partit Socialista des de 2015 en la gestió dels comptes municipals per a traure-les de la fallida que va deixar el PP. “Ara, gràcies a la gestió socialista, podem dir que l’Ajuntament de València té els comptes més sanejats de les grans ciutats espanyoles. Enfront del deute de més de 1.000 milions i les factures en els calaixos sense pagar que va deixar el PP i que va obligar el Govern a imposar un Pla d’Ajust, València és ara un exemple en tota Espanya per la gestió econòmica dels socialistes”, ha manifestat la vicealcaldessa en una roda de premsa al costat del regidor d’Hisenda i número dos de la candidatura socialista, Borja Sanjuán, en la qual ha exposat els assoliments econòmics del consistori.

“Des del Partit Socialista vam resoldre un dels principals problemes que ens va deixar el Partit Popular i és que València estava absolutament ofegada, no sols en casos de corrupció sinó també per la seua nefasta gestió. Huit anys després, som un dels ajuntaments amb menys deute per habitant i que ha fet més inversions i programes d’ajuda per a totes les seues famílies sense pujar impostos, simplement gestionant amb mà esquerra, d’una forma capaç, solvent i professional”, ha continuat Gómez. La vicealcaldessa ha incidit en què en aquestes dades “es nota la mà del Partit Socialista enfront de la mà del Partit Popular, el partit dels pufos, dels pufos de la corrupció, però també dels pufos econòmics. El Partit Socialista podem exposar el nostre full de serveis, que és resoldre el pufo econòmic que va deixar el PP”, ha continuat.

Per part seua, Sanjuán ha desglossat tots els indicadors econòmics de 2023 que demostren la salut financera del consistori després de huit anys de gestió socialista enfront de la fallida en la qual es trobava en 2015. “La foto al final és que València té ara mateix un deute el 22,3% sobre el pressupost mentre el PP devia més del 126%.

Això suposa que, cada any, els valencians i valencianes estalvien 32 milions d’euros en despeses financeres. A més, invertim molt més del que invertien ells, 340 milions contra 60 milions; cobrem menys imposats del que cobraven ells 0,723% de l’IBI contra 0,974; devem un 100% menys de deute de la qual devia el Partit Popular i paguem cinc vegades més ràpid del que pagaven ells les factures als proveïdors. Aquest és el balanç del que hem fet uns i del que van fer uns altres i, per això, nosaltres podem dir molt orgullosos que en la gestió econòmica de l’Ajuntament es nota la mà del Partit Socialista i altres han d’ocultar que en el deute de l’Ajuntament es nota la mà del Partit Popular”, ha indicat.

El regidor d’Hisenda ha destacat que a conseqüència de la seua “nefasta gestió, el PP va donar una tisorada a les inversions de 40 milions, va pujar l’IBI i les taxes i va escometre la major retallada de la plantilla municipal, amb una pèrdua en només un any de 400 empleats amb una especial incidència en la Policia Local, un dèficit que estem resolent gràcies a la gestió del Partit Socialista”, ha finalitzat